ΚΟΣΜΟΣ

Εντεκα νεκροί σε επίθεση με ρουκέτα στα Υψίπεδα του Γκολάν - Απάντηση κατά Χεζμπολάχ υπόσχεται ο IDF

AP Photo/Hussein Malla

Έντεκα  άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά υπέκυψαν στα σοβαρά τραύματά τους καθώς χτυπήθηκαν από ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο και έπληξε γήπεδο ποδοσφαίρου ενός χωριού στα Υψίπεδα του Γκολάν, που ελέγχονται από το Ισραήλ, σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων. O Ισραηλινός στρατός (IDF) προετοιμάζει απάντηση κατά της Χεζμπολάχ.

Νωρίτερα, ο Έλι Μπιν, ο γενικός διευθυντής του Magen David Adom, του ισραηλινού αντίστοιχου Ερυθρού Σταυρού, είχε κάνει λόγο για εννέα νεκρούς σε επίθεση στο Ματζντάλ Σαμς, προσθέτοντας ότι 17 από τους 34 τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, εκ των οποίων 10 παιδιά.

Ένας γιατρός περιέγραψε τη μεγάλη καταστροφή και την πυρκαγιά στο σημείο, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στο χωριό των Δρούζων Ματζντάλ Σαμς.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βοηθά στη μεταφορά των θυμάτων από το σημείο ενώ τόνισε πως προετοιμάζει απάντηση κατά της Χεζμπολάχ για το «πλέον φονικό» πλήγμα εναντίον αμάχων μετά την 7η Οκτωβρίου.

«Οι πληροφορίες μας είναι σαφείς. Η Χεζμπολάχ ευθύνεται για τον φόνο αθώων παιδιών, εφήβων», δήλωσε ο αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, προσθέτοντας ότι η Χεζμπολάχ ψεύδεται όταν αρνείται πως εμπλέκεται στο περιστατικό.

«Θα προετοιμαστούμε να απαντήσουμε στη Χεζμπολάχ, θα ολοκληρώσουμε την αξιολόγησή μας και θα αναλάβουμε δράση», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Παράλληλα από το Κάιρο, ανώτερος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ο Μοχάμαντ Αφιφ, δήλωσε στο Reuters ότι η οργάνωση δεν ευθύνεται για το πλήγμα στο Ματζντάλ Σαμς στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης