ΚΟΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών επιβεβαίωσε εντοπισμό εμπρηστικών μηχανισμών

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών επιβεβαίωσε εντοπισμό εμπρηστικών μηχανισμών

Αστυνομικοί στο Παρίσι

AP Photo/Ebrahim Noroozi

Στην επιβεβαίωση αριθμού εμπρηστικών μηχανισμών που εντοπίστηκαν τις τελευταίες ώρες από τις Aρχές στο σιδηροδρομικό δίκτυο σε ολόκληρη τη Γαλλία, προχώρησε ο υπουργός Μεταφορών, Πατρίς Βεργριέτ. 

Σε συνέντευξή του στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό TF1, ο Γάλλος υπουργός ανέφερε ότι βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί, αλλά δεν προχώρησε σε απόδοση ευθυνών για τις επιθέσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Χαρακτηρίζει τις επιθέσεις ως «εγκληματική πράξη» ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε επιφυλακή.

Εν τω μεταξύ, ο γαλλικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός BFMTV αναφέρει ότι ένας εμπρηστικός μηχανισμός βρέθηκε στη Μασσαλία τον Μάιο στη γραμμή LGV όταν η Ολυμπιακή δάδα βρισκόταν στην πόλη, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Απειλή για βόμβα και σε εστιατόριο

Ενώ σε λίγες ώρες είναι προγραμματισμένη η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, ήδη το μεσημέρι της ίδιας ημέρας σημειώθηκαν τουλάχιστον δύο απειλές για βόμβα. Η μία σε εστιατόριο της Γαλλίας και η άλλη σε σιδηροδρομικό σταθμό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το RMC Sport, υπήρξε μία απειλή για βόμβα μπροστά στην είσοδο του εστιατορίου Club France. Ακολούθως ο χώρος εκκενώθηκε και η ασφάλεια έσπευσε στο σημείο.

Παράλληλα, ένας άλλος συναγερμός σήμανε στις Αρχές της Γαλλίας, λίγες ώρες μετά την εκκένωση του αεροδρομίου EuroAirport στα γαλλοελβετικά σύνορα μετά από προειδοποίηση για βόμβα.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του Europe 1 Ζαν Μπατίσι Μαρτί, ο σταθμός του τρένου Gare Du Nord στο Παρίσι εκκενώθηκε και η περίμετρος του αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις καθώς εντοπίστηκαν δύο ύποπτα δέματα και υπάρχουν φόβοι για βόμβα.

Τα δέματα ανακαλύφθηκαν από αστυνομικούς που έκαναν πεζή περιπολία στο χώρο, λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας που ισχύουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ έχουν φτάσει στο σημείο πυροτεχνουργοί προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι.