ΚΟΣΜΟΣ

Συντονισμένο το σαμποτάζ στους γαλλικούς σιδηροδρόμους λέει ο πρωθυπουργός Ατάλ

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ 

Ludovic Marin, Pool via AP

Συντονισμένες χαρακτήρισε τις επιθέσεις στο γαλλικό σιδηροδρομικό δίκτυο ο απερχόμενος πρωθυπουργός της χώρας Γκαμπριέλ Ατάλ.

Μια ακολουθία επιθέσεων στα τρένα υψηλής ταχύτητας της Γαλλίας ήταν «προετοιμασμένη και οργανωμένη» με τρόπο που καταδείκνυε «γνώση του δικτύου» είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτή η επιχείρηση ήταν προετοιμασμένη και συντονισμένη. Στο στόχαστρο τέθηκαν βασικά σημεία. Αυτό δείχνει ένα είδος γνώσης του δικτύου προκειμένου να γνωρίζει κανείς πού να χτυπήσει», πρόσθεσε ο Γκαμπριέλ Αττάλ.

«Η κινητοποίηση είναι μεγάλη», για να αποκατασταθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο το συντομότερο δυνατό, δήλωσε.

Ο Αττάλ εξέφρασε επίσης την «οργή και τη θλίψη» του με τον γαλλικό λαό, ο οποίος, όπως λέει, «λαχταρά μόνο ένα πράγμα: τη δυνατότητα να είναι με τις οικογένειές του... και, για ορισμένους από αυτούς, να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Αυτό που βλέπω, ωστόσο, είναι ο αντίκτυπος, ο τεράστιος αντίκτυπος στους συμπολίτες μας, οι οποίοι, για άλλη μια φορά, δεν ζητούν τίποτα περισσότερο από το να μπορέσουν να βγουν έξω με την οικογένεια και τους φίλους τους, να πάρουν μια ανάσα μετά από όλη τη δουλειά που έκαναν όλο το χρόνο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης