ΚΟΣΜΟΣ

Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο στα γαλλοελβετικά σύνορα - Είχε κλείσει μετά από τηλεφώνημα για βόμβα

Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο στα γαλλοελβετικά σύνορα - Είχε κλείσει μετά από τηλεφώνημα για βόμβα

Αίθουσα αεροροδρομίου (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Carolyn Kaster

Το γαλλοελβετικό αεροδρόμιο Βασιλείας-Μυλούζης επαναλειτουργεί  μετά την εκκένωσή του την Παρασκευή (26/7) ύστερα από προειδοποίηση για βόμβα ανακοίνωσαν οι αρχές του αεροδρομίου.

Η επαναλειτουργία επετράπη αφού πρώτα ακολουθήθηκε το συνηθισμένο πρωτόκολλο ασφαλείας.

Οι αρχές του διαμερίσματος Άνω Ρήνου είχαν ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι υπήρχε «προειδοποίηση για βόμβα» και ότι θα ακολουθείτο «η συνήθης διαδικασία», η οποία προβλέπει την αποστολή πυροτεχνουργών.

"Για λόγους ασφαλείας χρειάστηκε να εκκενωθεί ο τερματικός σταθμός και έκλεισε", είχε επίσης ανακοινώσει νωρίτερα στον ιστότοπό του το αεροδρόμιο Βασιλείας-Μυλούζης Euroairport, που βρίσκεται στη Γαλλία, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία.

Στα τέλη της περσινής χρονιάς το Euroairport είχε δεχθεί πολλές φορές προειδοποιήσεις για βόμβα, μετά τις οποίες οι αρχές του είχαν προχωρήσει στην εκκένωση του αεροδρομίου.

Πολλές απειλές για βόμβες έχουν προκαλέσει την εκκένωση αεροδρομίων στη Γαλλία μετά την επίθεση μαχητών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ και τη δολοφονία στις 13 Οκτωβρίου στη Γαλλία του καθηγητή Ντομινίκ Μπερνάρ από πρώην μαθητή του που ήταν γνωστός για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση.