ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη στις ΗΠΑ ο επικεφαλής του καρτέλ ναρκωτικών της Σιναλόα μαζί με τον γιο του Ελ Τσάπο

Κατάσχεση ναρκωτικών στις ΗΠΑ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

U.S. District Attorney via AP

Ένας από τους μεγαλύτερους βαρόνους ναρκωτικών στον κόσμο, ο Ισμαήλ Ελ Μάγιο Σαμπάδα Γκαρσία ηγέτης του καρτέλ Σιναλόα του Μεξικού, συνελήφθη από ομοσπονδιακούς πράκτορες των ΗΠΑ στο Ελ Πάσο του Τέξας, μαζί με τον γιο του Ελ Τσάπο.

Ο 76χρονος Σαμπάδα ίδρυσε την εγκληματική οργάνωση μαζί με τον Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουζμάν, ο οποίος είναι σε φυλακή στις ΗΠΑ.

Μαζί με τον Σαμπάδα συνελήφθη την Πέμπτη (26/7) και ο γιος του Γκουζμάν, Χοακίν Γκουζμάν Λόπεζ, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Τον Φεβρουάριο, ο Σαμπάδα κατηγορήθηκε από τους εισαγγελείς των ΗΠΑ για συνωμοσία με σκοπό την παρασκευή και διανομή φαιντανύλης, ενός ναρκωτικού ισχυρότερου από την ηρωίνη, το οποίο έχει κατηγορηθεί για την κρίση των οπιοειδών στις ΗΠΑ.

Και οι δύο συλληφθέντες αντιμετωπίζουν λιτανεία κατηγοριών από τις διωκτικές αρχές των ΗΠΑ για τον ρόλο τους στις δραστηριότητες της συμμορίας, ιδίως για την παραγωγή και διακίνηση φαιντανύλης, εξαιρετικά θανατηφόρου οπιοειδούς.

Η χρήση φαιντανύλης, σύμφωνα με τις αρχές, είναι η κυριότερη αιτία θανάτου των Αμερικανών στο ηλικιακό φάσμα 18-45 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης