ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη στην Αλικαρνασσό ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση στη Μόσχα με δύο τραυματίες

Άνδρες ασφαλείας περιοπολούν στη Μόσχα

AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Τη σύλληψη ενός ατόμου που θεωρείται ύποπτο για συμμετοχή στην έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Μόσχα, ένα περιστατικό που άφησε δύο τραυματίες και θεωρείται «ιδιαίτερα σημαντικό» από τις ρωσικές αρχές ανακοίνωσε η Τουρκία την Τετάρτη (24/7).

Αυτό μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο οι οποίες ωστόσο δεν κοινοποίησαν τα ονόματα των θύματα ή το κίνητρο πίσω από την επίθεση, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ο τρομοκράτης υπεύθυνος της βομβιστικής επίθεσης στη Ρωσία συνελήφθη στην Αλικαρνασσό», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικάγια στο X. Μετέδωσε βίντεο με τη σύλληψη ενός άνδρα που επέβαινε σε λευκό αυτοκίνητο από ένοπλους και πολιτικούς πράκτορες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ρωσικές αρχές ενημέρωσαν την Τουρκία το πρωί ότι «ένα άτομο ονόματι Γεβγένι Σερεμπιράκοφ, ρωσικής υπηκοότητας, υπεύθυνος της τρομοκρατικής επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη Μόσχα» είχε φτάσει στην πόλη Αλικαρνασσό στα νοτιοδυτικά της Τουρκίας.

Μάλιστα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο συλληφθείς είχε μεταμφιεστεί με σκοπό να περάσει στην Ελλάδα.

Λίγο πριν, ο επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας (FSB), Αλεξάντρ Μπορτνίκοφ, ανέφερε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι ένας ύποπτος έφυγε από τη Ρωσία για την Τουρκία και ότι η Μόσχα συνεργάζεται με την Άγκυρα σε αυτή την υπόθεση.

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν το πρωί της Τετάρτης από έκρηξη αυτοκινήτου στα βόρεια της Μόσχας. Σύμφωνα με το επικαλούμενο υπουργείο, η έκρηξη προκλήθηκε από άγνωστο αντικείμενο.

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι ένα αυτοκίνητο Toyota Land Cruiser εξερράγη λίγο αφότου ένας αστυνομικός και η σύζυγός του επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο. Τα πόδια του άνδρα διαλύθηκαν σύμφωνα με το TASS. Πέντε άλλα αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη, μετέδωσε το επίσημο ρωσικό πρακτορείο Τύπου.

Η ρωσική οικονομική εφημερίδα Kommersant ανέφερε, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, ότι ο άνδρας που τραυματίστηκε από την έκρηξη είναι αξιωματικός της GRU, της υπηρεσίας πληροφοριών του ρωσικού στρατού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης