ΚΟΣΜΟΣ

«Βροχή» από μπαλόνια έστειλε η Πιονγκγιάνγκ στη Σεούλ σε 24 ώρες - Προβλήματα σε αεροδρόμια

ΑπορρίμΜατα που ήταν μέσα σε μπαλόνια που έστειλε η Πιονγκγιανγκ στη Σεούλ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

South Korea Defense Ministry via AP

«Βομβαρδισμό» από μπαλόνια γεμάτα σκουπίδια δέχθηκε το τελευταίο 24ωρο η Νότια Κορέα με προέλευση από το Βορρά. 

Σύμφωνα με νοτιοκορεάτες αξιωματούχους η Βόρεια Κορέα έστειλε περίπου 500 μπαλόνια φορτωμένα με σκουπίδια στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας τις τελευταίες 24 ώρες, διακόπτοντας τις πτήσεις και βάζοντας φωτιά στην οροφή ενός κτιρίου κατοικιών.

Τα αερόστατα αποτελούν μέρος μιας συνεχιζόμενης προπαγανδιστικής εκστρατείας της Πιονγκγιάνγκ κατά βορειοκορεατών αποστατών και ακτιβιστών στο Νότο, οι οποίοι στέλνουν τακτικά μπαλόνια που μεταφέρουν αντικείμενα όπως φυλλάδια κατά της Πιονγκγιάνγκ φάρμακα, χρήματα και στικάκια USB φορτωμένα με βίντεο και δράματα K-pop.

Ένα ύποπτο μπαλόνι ανέστειλε τις απογειώσεις και προσγειώσεις στο αεροδρόμιο Γκίμπο της Σεούλ το βράδυ της Τετάρτης (24/7) για δύο ώρες, δήλωσε αξιωματούχος της Korea Airports Corporation.

Τα μπαλόνια έχουν επηρεάσει τη λειτουργία στο κύριο διεθνές αεροδρόμιο της Νότιας Κορέας, το Ιντσεόν, αρκετές φορές τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο Γκιόνγκι, μια επαρχία κοντά στη Σεούλ, ένα αερόστατο έπιασε φωτιά στην κορυφή ενός συγκροτήματος κατοικιών. Πυροσβέστες έσβησαν την πυρκαγιά.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι ορισμένα μπαλόνια σκουπιδιών ήταν εξοπλισμένα με χρονομετρημένους εκτοξευτήρες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιές.

«Ένα χρονόμετρο είναι προσαρτημένο στα μπαλόνια σκουπιδιών, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να σκάσουν τα μπαλόνια και να διασκορπιστούν τα σκουπίδια μετά την πάροδο ενός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος», δήλωσε ο Λι Σουνγκ-Γιουν, εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου της Νότιας Κορέας, σε ενημέρωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης