ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου στο Κογκρέσο: Οι προσπάθειες απελευθέρωσης των ομήρων της Χαμάς θα πετύχουν

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου εκφωνεί ομιλία σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε  ότι είναι «βέβαιος» για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων που αποσκοπούν στην απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο αμερικανικό Κογκρέσο.

«Είμαι πεπεισμένος ότι οι προσπάθειες αυτές μπορούν να στεφθούν με επιτυχία», δήλωσε ο Νετανιάχου, ευχαριστώντας τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν «για τις άοκνες προσπάθειές του» υπέρ των ομήρων.

Ο Νετανιάχου είπε στους Αμερικανούς βουλευτές ότι η κυβέρνησή του έχει δεσμευτεί ενεργά στην απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων που κρατούνται από τους μαχητές της Χαμάς στη Γάζα και ότι είναι βέβαιος ότι αυτές οι προσπάθειες θα αποφέρουν καρπούς.

Μέσα στη συνέλευση, για να ακούσει την ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού, βρισκόταν ο Νόα Αργκαμάνι, ένας 26χρονος πρώην όμηρος. Αντίθετα, την ομιλία στο Κογκρέσο μποϊκοτάρουν δεκάδες Δημοκρατικοί, ορισμένοι εκφράζοντας απογοήτευση για τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων αμάχων και την ανθρωπιστική κρίση στον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης