ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Αξιωματικός του στρατού δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι - Σύλληψη υπόπτου

Βρετανία: Αξιωματικός του στρατού δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι - Σύλληψη υπόπτου
Βρετανός αστυνομικός AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Επίθεση με μαχαίρι κοντά σε στρατώνα στο Γκίλινγχαμ, δέχτηκε αξιωματικός του βρετανικού στρατού. Ο 40χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και παραμένει σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση.

Ένας 24χρονος άνδρας συνελήφθη μετά την επίθεση, η οποία συνέβη το απόγευμα στους κήπους «Sally Port Gardens», κοντά στο αρχηγείο του 1ου Βασιλικού Σχολείου Μηχανικής του Στρατού, ενώ στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρια.

Η αστυνομία ανέφερε ότι το κίνητρο της επίθεσης είναι προς το παρόν άγνωστο και εξετάζεται το ενδεχόμενο να σχετίζεται με θέματα ψυχικής υγείας.

To Sky News αναφέρει ότι η επίθεση δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό περιστατικό.

Οι Αρχές ερευνούν την περιοχή της επίθεσης, ενώ ένας εγκληματολόγος εθεάθη να εισέρχεται σε ακίνητο στη Mooring Road, στο κοντινό Rochester, όπου συνελήφθη ένας άνδρας με την υποψία της απόπειρας δολοφονίας σε σχέση με την επίθεση.

O πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ, δήλωσε ότι είναι «σοκαρισμένος και αποτροπιασμένος». Σε ανάρτησή του στο «X» πρόσθεσε: «Όλες οι σκέψεις μας είναι με τον αξιωματικό, την οικογένειά του και την κοινότητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας, που υπηρετούν για να μας κρατούν ασφαλείς. Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση».