ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία δίνει 22.000 δολάρια σε όσους Μοσχοβίτες στρατολογηθούν για να πολεμήσουν στην Ουκρανία

Στρατιώτες στην περιοχή του Χάρκοβο στην Ουκρανία.

AP Photo/Andrii Marienko

Οι ρωσικές αρχές προσφέρουν στους Μοσχοβίτες ένα μπόνους 22.000 δολαρίων αν δεχθούν να στρατολογηθούν και να πολεμήσουν στην Ουκρανία. Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της προσπάθειας του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να ενισχύσει τα ρωσικά στρατεύματα. 

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν εισήγαγε το εφάπαξ μπόνους υπογραφής των 1,9 εκατομμυρίων ρουβλίων (περίπου 22.000 δολάρια) για τους κατοίκους της πόλης που εντάσσονται στο στρατό, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (23/07), ενώ όποιος δεχόταν την «προσφορά» θα κέρδιζε τελικά έως και 59.600 δολάρια τον πρώτο χρόνο υπηρεσίας του.

Όσοι στρατολογηθούν μπορούν επίσης να λάβουν εφάπαξ πληρωμές σε μετρητά της τάξης των 5.690-11.390 δολαρίων για τραυματισμούς, «ανάλογα με τη σοβαρότητα», και η οικογένεια ενός στρατιώτη που σκοτώθηκε στη μάχη μπορεί να λάβει συνολικά 34.150 δολάρια.

Ενώ οι αριθμοί των θυμάτων της ρωσικής πλευράς εξακολουθούν να παραμένουν άγνωστοι, οι εκτιμήσεις λένε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ μεγάλος. Περισσότεροι από 70.000 στρατιώτες πιθανότατα σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν μόνο τον Μάιο και τον Ιούνιο, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου στις 12 Ιουλίου και όπως μεταδίδει το CNNi.

Καθώς αυξάνονται οι αριθμοί των νεκρών, το Κρεμλίνο προσπαθεί να εξασφαλίσει μαχητές με κάθε τρόπο.

Ο Πούτιν έδωσε εντολή στον στρατό της χώρας να αυξήσει τον αριθμό των στρατευμάτων κατά 170.000, γεγονός που θα ανέβαζε τον συνολικό αριθμό του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού σε περισσότερα από 2,2 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων 1,32 εκατομμυρίων στρατιωτών, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσίευσε το Κρεμλίνο τον περασμένο Δεκέμβριο.

Αυτό ισοδυναμεί με ενίσχυση του μεγέθους του ρωσικού στρατού κατά 15% και σηματοδοτεί τη δεύτερη τέτοια επέκταση του στρατού από τότε που ο Πούτιν ξεκίνησε την εισβολή του.

Ο Πούτιν διέταξε αρχικά μια άμεση «μερική κινητοποίηση» των Ρώσων πολιτών τον Σεπτέμβριο του 2022 μετά από μια σειρά από ήττες που προκάλεσαν αντεγκλήσεις στη Μόσχα. Η κινητοποίηση σήμαινε ότι οι πολίτες που ήταν στρατιωτικοί έφεδροι μπορούσαν να κληθούν και ότι όσοι είχαν στρατιωτική εμπειρία υπόκεινταν σε στράτευση.

Η εκστρατεία στρατολόγησης οδήγησε σε σφοδρές διαδηλώσεις και πυροδότησε μια μαζική φυγή αντρών από τη χώρα.

Παρά το γεγονός ότι η εκστρατεία ανεστάλη τον Νοέμβριο του 2022, η Ρωσία συνεχίζει να στρατολογεί μαχητές ακόμη και έξω από τα σύνορά της.

Σύμφωνα με το CNN, η Ρωσία έχει στρατολογήσει περίπου 15.000 πολίτες του Νεπάλ για να πολεμήσουν στο Ουκρανικό μέτωπο, με πολλούς από αυτούς να έχουν τραυματιστεί, ενώ ένας άγνωστος αριθμός παραμένει αγνοούμενος ή πιθανώς νεκρός.

Ένας Νεπαλέζος στρατιώτης που μίλησε στο CNN είπε ότι αφγανοί, Ινδοί, Κονγκολέζοι και Αιγύπτιοι νεοσύλλεκτοι ήταν μεταξύ εκείνων που εκπαιδεύτηκαν στις στρατιωτικές ακαδημίες της Ρωσίας για ξένους μαχητές.

Με πληροφορίες από: Russia is offering Moscow residents a record $22,000 to fight in Ukraine

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης