ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμιος σάλος από την κακομεταχείρηση αλόγου από Ολυμπιονίκη - Ντροπιασμένη δηλώνει η Ντιζαρντέν

Η Σαρλότ Ντιζαρντέν (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/David Goldman

«Για λανθασμένη κρίση και για απαράδεκτη συμπεριφορά που δεν αποτυπώνει τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα άλογά της»  έκανε λόγο η Βρετανίδα Ολυμπιονίκης Σαρλότ Ντιζαρντέν η οποία αποσύρθηκε από τους Ολυμπιακούς του Παρισιού μετά από βίντεο που είδε το φως και τη δείχνει να μαστιγώνει άγρια το άλογο της.     

Αλλά είπε ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία» και ότι ήταν «βαθιά ντροπιασμένη» και «ειλικρινά λυπημένη».

Ο δικηγόρος του ατόμου που έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο δήλωσε στο Sky News ότι το περιστατικό συνέβη πριν από δυόμισι χρόνια σε ιδιωτικό στάβλο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ο πελάτης του, ο οποίος τράβηξε το βίντεο, παρακολουθούσε ένα μάθημα ως χορηγός.

Ο πελάτης του δήλωσε ότι είχε δει παρόμοια κακοποίηση αρκετές φορές ενώ εργαζόταν με τον Ντιζαρντέν, αλλά αισθάνθηκε υποχρεωμένος να βιντεοσκοπήσει λόγω της κακής μεταχείρισης του ζώου.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν το είχαν αναφέρει ήταν ότι μέχρι τώρα επειδή ένιωθαν εκφοβισμένοι από το κύρος της και είχαν λάβει προειδοποιήσεις από ανθρώπους της κοινότητας της ιππασίας να παραμείνουν σιωπηλοί, αλλά ένιωθαν ότι έπρεπε να δράσουν με τους Ολυμπιακούς Αγώνες να πλησιάζουν.

Πολυνίκης η Ντιζαρντέν

Η ιππέας, που υποστήριξε ότι το βίντεο έχει τραβηχτεί πριν από τέσσερα χρόνια, έχει κερδίσει έξι oλυμπιακά μετάλλια στο άθλημα της ιππικής δεξιοτεχνίας, γεγονός που την καθιστά την πιο πολυβραβευμένη γυναίκα Ολυμπιονίκη της Βρετανίας.

Η ιππική δεξιοτεχνία περιγράφεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως «η πιο εξελιγμένη μορφή εκπαίδευσης αλόγων, όπου άλογο και αναβάτης εκτελούν μια σειρά καλλιτεχνικών κινήσεων με μουσική υπόκρουση».

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, κέρδισε χρυσά μετάλλια στην ατομική και ομαδική ιππασία, ενώ στο Ρίο το 2016, πήρε χρυσό στο ατομικό αγώνισμα και αργυρό στο ομαδικό.

Πριν από τρία χρόνια, στους αναβληθέντες Αγώνες του 2020 στο Τόκιο, κατέκτησε χάλκινα μετάλλια τόσο στο ομαδικό όσο και στο ατομικό αγώνισμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης