ΚΟΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί 2024: Ο Μαργαρίτης Σχοινάς εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τελετή έναρξης

Ολυμπιακοί 2024: Ο Μαργαρίτης Σχοινάς εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τελετή έναρξης

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς

Kenzo Tribouillard / Pool Photo via AP

O αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς θα εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. 

Η επίσκεψη του αντιπροέδρου της Επιτροπής θα ξεκινήσει την Πέμπτη (25/7) με την εκκίνηση του Ευρωπαϊκού μετρητή μεταλλίων - Team Europe 2024,Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες - μια πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Γαλλία για να σηματοδοτήσει τα επιτεύγματα των αθλητών της ΕΕ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Europa Experience - Παρίσι, με τη συμμετοχή της Γαλλίδας Υπουργού Αθλητισμού και Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, Αμελί Ουντεά - Καστερά.

Την Παρασκευή (26/7), ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα εκπροσωπήσει την Επιτροπή στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, για να τονίσει τη σχέση μεταξύ της Ε.Ε. και των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και τις κοινές αξίες της ανεκτικότητας, της ισότητας, του σεβασμού και της αλληλεγγύης. Θα είναι επίσης μια σημαντική ευκαιρία για την προώθηση των πολιτικών και των δραστηριοτήτων της Ε.Ε. που σχετίζονται με τη στήριξη του αθλητισμού και της νεολαίας κυρίως.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ.Σχοινάς θα υπογράψει επίσης συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών. Ο κύριος στόχος αυτής της συμφωνίας είναι η προώθηση κοινών Ολυμπιακών και Ευρωπαϊκών αξιών, συμπεριλαμβανομένης της ανεκτικότητας, της ισότητας, του σεβασμού και της αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Σχοινάς θα συμμετάσχει στη Διεθνή Σύνοδο Κορυφής για τον Αθλητισμό και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, στην οποία θα προεδρεύσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ. Περισσότεροι από 500 συμμετέχοντες θα συναντηθούν για να διευθύνουν συζητήσεις σχετικά με την περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα σε σχέση με τον αθλητισμό.

Η Επιτροπή υποστηρίζει πολυάριθμες πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην προώθηση του αθλητισμού και της σωματικής δραστηριότητας σε όλα τα επίπεδα, όπως η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού με την εκστρατεία #BeActive, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Αθλητισμού και τα Αθλητικά Βραβεία ΕΕ #BeInclusive, καθώς και έργα Erasmus+ που ενθαρρύνουν τη συμμετοχή στον αθλητισμό, τη σωματική και εθελοντικές δραστηριότητες.