ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία: Ρωσικά πλήγματα με νεκρούς σε Χάρκοβο και Χερσώνα

Πόλεμος Ουκρανία: Ρωσικά πλήγματα με νεκρούς σε Χάρκοβο και Χερσώνα

Φωτογραφία αρχείου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς που έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας το Χάρκοβο και τη Χερσώνα στην Ουκρανία.

Από τον ρωσικό βομβαρδισμό στη Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία, έχασε τη ζωή της μια γυναίκα, ανακοίνωσε ο στρατιωτικός περιφερειάρχης της σήμερα.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε την περιοχή της Ντνίπρο» και «εξαιτίας της επίθεσης αυτής, γυναίκα γεννημένη το 1947 σκοτώθηκε. Σωστικά συνεργεία βρήκαν το πτώμα της κάτω από τα συντρίμμια», ανέφερε ο Ρομάν Μρότσκο μέσω Telegram.

Η Χερσώνα, στις όχθες του Δνείπερου ποταμού, που έχει μετατραπεί στη γραμμή του μετώπου στην περιοχή αυτή, γίνεται πολύ συχνά στόχος ρωσικών πληγμάτων. Μέρος της ομώνυμης περιφέρειας ελέγχεται από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις· η Μόσχα διατείνεται πως την έχει προσαρτήσει, κάτι που δεν αναγνωρίζουν ούτε το Κίεβο ούτε το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας.

Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν νωρίτερα πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν το Χάρκοβο (βορειοανατολικά), με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος, να πάρει φωτιά σπίτι και να υποστούν ζημιές βιομηχανικό κτίριο και οχήματα.

Άλλοι δυο άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Μάλα Ντανιλίφκα, επίσης στην περιφέρεια του Χαρκόβου, σύμφωνα με τον στρατιωτικό περιφερειάρχη Όλεχ Σινεχούμποφ.

Τη 10η Μαΐου, ο ρωσικός στρατός άρχισε ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις, με σκοπό κατά το Κρεμλίνο να διαπλατυνθεί η «ουδέτερη ζώνη» στα σύνορα, που πάντως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις λένε πως έχουν πλέον σταματήσει.

Στη νοτιοδυτική Ουκρανία, στο λιμάνι του Ιζμαήλ, άλλη ρωσική επίθεση με drones προκάλεσε ζημιές σε λιμενική υποδομή και σε πολυκατοικία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ