ΚΟΣΜΟΣ

Στο προεδρικό μέγαρο της Νοτίου Κορέας έφτασαν τα μπαλόνια με τα απορρίμματα από το Βορρά

Μπαλόνια από τη Βόρεια Κορέα φτάνουν στο Νότο

AP Photo/Ahn Young-joon

Στο προεδρικό μέγαρο της Νοτίου Κορέας έφτασαν για πρώτη φορά τα μπαλόνια με τα σκουπίδια που στέλνει ο Βορράς.  

Σύμφωνα με αξιωματούχους ασφαλείας το μπαλόνι που προσγειώθηκε κοντά στο γραφείο του προέδρου Γιουν Σουκ Γεόλ την Τρίτη (23/7) δεν είχε κάποια επικίνδυνα υλικά και δεν προκάλεσε τραυματισμούς.

Το Γενικό Επιτελείο με τη σειρά του ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η Βόρεια Κορέα έχει ρίξει περισσότερα μπαλόνια με τις Αρχές στη Σεούλ να ζητούν από τους κατοίκους να ενημερώνουν τις Αρχές όταν τα εντοπίζουν και να αποφεύγουν να τα αγγίζουν.

Το νέο κύμα από μπαλόνια το 10ο μέχρι τώρα ήρθε λίγες ημέρες μετά από την ανακοίνωση της Σεούλ ότι θα συνεχίσει τη μετάδοση προπαγανδιστικών μηνυμάτων από μεγάφωνα, μετά από έξι χρόνια που τα είχε σταματήσει.

Τα μπαλόνια, ορισμένα από τα οποία έχουν χρονοδιακόπτη για να απελευθερώνουν το περιεχόμενό τους στον αέρα, περιέχουν απορρίμματα από αποτσίγαρα μέχρι χαρτί, χρησιμοποιημένες μπαταρίες και κομπόστ.

Αν και τα μπαλόνια δεν έχουν προκαλέσει τραυματισμούς ή σημαντικές ζημιές, έχουν εγείρει ερωτήματα ασφαλείας στη Νότια Κορέα λόγω της δυνατότητάς τους να μεταφέρουν επικίνδυνα υλικά, όπως χημικούς και βιολογικούς παράγοντες.

Η Πιονγκγιάνγκ έχει δηλώσει ότι οι εκτοξεύσεις μπαλονιών αποτελούν απάντηση σε ακτιβιστές στη Νότια Κορέα που μεταφέρουν φυλλάδια και USB στο έδαφός της στο πλαίσιο των προσπαθειών υπονόμευσης του καθεστώτος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης