ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι θα είναι μοναδικοί δηλώνει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν

Ludovic Marin, Pool via AP

«Όλοι θα δούμε από το βράδυ της Παρασκευής (26/7) γιατί όλο αυτό άξιζε τον κόπο», διαβεβαίωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, την Τρίτη (23/7), κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο France 2, τρεις ημέρες πριν από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, για τους οποίους εκτίμησε ότι θα είναι «μοναδικοί».

«Υπάρχει μια πρόκληση ασφαλείας και είναι μία αλήθεια για όλες τις πρωτεύουσες που φιλοξενούν και διοργανώνουν τους Αγώνες. Είναι αλήθεια λοιπόν και γι` αυτήν την Τελετή Έναρξης», συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να ενωθούμε. Η Γαλλία υποδέχεται τον κόσμο».

Στο μεταξύ, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι μπορεί ο ίδιος να διαφωνεί βαθύτατα με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, αλλά επισήμανε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είναι ευπρόσδεκτος να παρευρεθεί στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, εφόσον επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι «ισραηλινοί αθλητές» είναι «καλοδεχούμενοι» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ενώ ήταν ξεκάθαρος: «Δεν παίζουμε πολιτική με τους Αγώνες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης