ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσκόπηση: Οι καλύτερες πιθανότητες της Χάρις έναντι Μπάιντεν για να νικήσει στον Τραμπ

Μπάιντεν και Χάρις AP Photo/Evan Vucci

Τι και αν η επιλογή της Κάμαλα Χάρις, παρουσιάζεται από πολλά διεθνή ΜΜΕ και αναλυτές, ως «διαχείριση ήττας» στη μάχη με τον Ντόναλντ Τραμπ, η Morning Consult δημοσίευσε μία ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση (και από τις πρώτες που έγιναν από τότε που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την κούρσα της επανεκλογής του), δείχνοντας ότι η Χάρις έχει μεγαλύτερη υποστήριξη από ό,τι ο νυν πρόεδρος, σύμφωνα με τον Guardian.

Ωστόσο, ο Τραμπ διατηρεί το προβάδισμα, αλλά είναι μικρότερο από ό,τι όταν ο Μπάιντεν ήταν ο αντίπαλός του. Στην έρευνα που πραγματοποίησε μετά την αποχώρηση του Μπάιντεν από την κούρσα, η Morning Consult διαπίστωσε ότι ο Τραμπ έχει 47% υποστήριξη έναντι 45% της Χάρις, μια διαφορά μόλις δύο ποσοστιαίων μονάδων. Σε προηγούμενη δημοσκόπηση ο Μπάιντεν βρισκόταν πίσω από τον Τραμπ κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες.

Την ίδια ώρα, η εκστρατεία της Χάρις φαίνεται να έδωσε στους Δημοκρατικούς μια σπίθα ενθουσιασμού, καθώς το 27% δήλωσε ότι έχει «πολλά περισσότερα κίνητρα» να συμμετάσχει στην πολιτική διαδικασία, έναντι 24% για τους Ρεπουμπλικάνους.

Η διαφορά των τριών ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ των δύο κομμάτων είναι αντίστοιχη με τη διαφορά στις εκλογές του 2020, σημειώνει η Morning Consult.

Από την άλλη, για όσους αναρωτιούνται αν η Χάρις είναι η καλύτερη υποψήφια που μπορούν να επιλέξουν οι Δημοκρατικοί, η δημοσκόπηση έδειξε ότι έχει την καλύτερη επίδοση απέναντι στον Τραμπ από τους 10 υποψήφιους που εξετάστηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης