ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 70 νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινές επιθέσεις στη Χαν Γιούνις, στη Λωρίδα της Γάζας

Πάνω από 70 νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινές επιθέσεις στη Χαν Γιούνις, στη Λωρίδα της Γάζας

Παλαιστίνιος με το γιο του απομακρύνεται από τα ερείπια στη Χαν Γιουνίς. Η πόλη σχεδόν ισοπεδώθηκε από ισραηλινά πυρά

AP Photo/Abdel Kareem Hana

Τουλάχιστον 70 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν - αρκετοί εκ των οποίων σοβαρά - σε ισραηλινές επιθέσεις σήμερα στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς «οι επιθέσεις και οι σφαγές που διαπράττει η ισραηλινή κατοχή στο κυβερνείο της Χαν Γιούνις από σήμερα το πρωί και μέχρι τώρα» έχουν προκαλέσει τον θάνατο «70 μαρτύρων και τον τραυματισμό περισσότερων από 200, ορισμένοι από τους οποίους είναι σε σοβαρή κατάσταση», τόνισε το υπουργείο.

«Δραστική επιχείρηση»

Οι ισραηλινές επιθέσεις στην πόλη Χαν Γιουνίς κόστισαν τη ζωή σε 70 άτομα ανέφερε το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, που διοικείται από τη Χαμάς καθώς νωρίτερα σήμερα ο ισραηλινός στρατός IDF κάλεσαν τους πολίτες να απομακρυνθούν από ανατολικά τμήματα της πόλης Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, διευκρινίζοντας ότι προετοιμάζονται να «επιχειρήσουν δραστικά».

Το πρωθυπουργικό γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε ότι η ισραηλινή διαπραγματευτική ομάδα θα επιστρέψει στις συνομιλίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη και κάποια στιγμή διακόπηκαν για να επιτευχθεί μια συμφωνία για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων.

Αναμενόμενη θεωρήθηκε αυτή η ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο λίγες ώρες πριν αναχωρήσει ο Νετανιάχου για την Ουάσιγκτον, όπου αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον Τζο Μπάιντεν και να απευθυνθεί στο Κογκρέσο.

Israel Palestinians Gaza Strip Khan Younis

Oο ισραηλινός στρατός IDF κάλεσε τους Παλαιστίνιους πολίτες να απομακρυνθούν από ανατολικά τμήματα της πόλης Χαν Γιουνίς, διευκρινίζοντας ότι προετοιμάζονται να «επιχειρήσουν δραστικά».

AP Photo/Abdel Kareem Hana

Όλα αυτά εν μέσω των συνεχιζόμενων και εντεινόμενων πιέσεων που δέχεται η ισραηλινή πλευρά να δώσει το πράσινο φως σε μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.

Παράλληλα, έγινε σκληρή φραστική επίθεση από τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών κατά της Τουρκίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Ερντογάν παρέχει όπλα και χρήματα στη Χαμάς και υποστηρίζει την τρομοκρατία αλλά και το Ιράν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ