ΚΟΣΜΟΣ

Ρόμπερτ Κένεντι: Αν ο Μπάιντεν είχε αποσυρθεί εξαρχής δεν θα είχα φύγει από τους Δημοκρατικούς

Ρόμπερτ Κένεντι: Αν ο Μπάιντεν είχε αποσυρθεί εξαρχής δεν θα είχα φύγει από τους Δημοκρατικούς

Ο Ρόμπερτ Κένεντι

Associated Press

«Αν ο Μπάιντεν είχε αποσυρθεί εξαρχής δεν θα είχα αναγκαστεί να φύγω από το Δημοκρατικό Κόμμα» δήλωσε σε ανάρτησή του ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι ο νεότερος, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους Δημοκρατικούς για «ανοιχτή διαδικασία» από την οποία θα κριθεί το πρόσωπο που θα βρεθεί απέναντι από τον Ντόναλντ Τράμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. 

Στο μεταξύ, λίγο πριν τις 12:00 π.μ. (ώρα Ελλάδας) ο Κένεντι αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου στην οποία θα ανακοινώσει τις προθέσεις του.

«Οι αδυναμίες του Μπάιντεν ήταν εμφανείς σε κάθε αμερόληπτο πολίτη από την αρχή» πρόσθεσε.

Δριμύ κατηγορώ για τις εσωκομματικές διαδικασίες

Ασκώντας δριμύ κατηγορώ στην Κάμαλα Χάρις και στις εσωκομματικές διαδικασίες ανάδειξης νέου υποψηφίου ή υποψήφιας δήλωσε πως «πολλοί Αμερικανοί φοβούνται ότι οι ελίτ του Δημοκρατικού κόμματος πρόκειται να στήσουν ξανά τη διαδικασία ανάδειξης του νέου υποψηφίου για να βάλουν μια αντιδημοφιλή αντιπρόεδρο στη θέση του Προέδρου Μπάιντεν».

«Καλώ το Δημοκρατικό Κόμμα να επιστρέψει στην παραδοσιακή του δέσμευση στη δημοκρατία και να φερθεί παραδειγματικά με μια ανοιχτή διαδικασία. Αντί να χρίσει μια υποψήφια που έχει επιλεγεί από τις ελίτ των Δημοκρατικών, το κόμμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ουδέτερες δημοσκοπήσεις για να εντοπίσει τον υποψήφιο που μπορεί να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Οι εκπρόσωποι θα πρέπει στη συνέχεια να επιλέξουν έναν υποψήφιο με βάση αυτά τα κριτήρια» κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ