ΚΟΣΜΟΣ

CNNi: Η πρώτη αντίδραση του Τραμπ μετά την παραίτηση Μπάιντεν

CNNi: Η πρώτη αντίδραση του Τραμπ μετά την παραίτηση Μπάιντεν

Ο Ντόναλντ Τραμπ

AP Photo/Evan Vucci

Ως τον «χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ» περιέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ τον Τζο Μπάιντεν σε δήλωσή του στο CNNi, λίγα μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης του Δημοκρατικού προέδρου από την κούρσα των εκλογών του Νοεμβρίου.

Είπε επίσης ότι η Κάμαλα Χάρις θα είναι ευκολότερο να ηττηθεί στις εκλογές του Νοεμβρίου συγκριτικά με τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, που απέσυρε την υποψηφιότητά του.

«Δεν ήταν ικανός για υποψήφιος, ούτε για να υπηρετήσει»

Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Δημοκρατικού προέδρου από την εκλογική κούρσα, εκτόξευσε «πυρά» κατά του Τζο Μπάιντεν σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν ήταν ικανός να θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος και σίγουρα δεν είναι ικανός να υπηρετήσει - και δεν ήταν ποτέ», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Τραμπ.

trump.jpg

Μάλιστα, έκανε λόγο για «συνωμοσία του γιατρού του και των ΜΜΕ για να κρύψει τη σωματική και ψυχική του κατάσταση», προσθέτοντας: «Θα υποφέρουμε πολύ λόγω της προεδρίας του, αλλά θα επανορθώσουμε τη ζημιά που έχει κάνει πολύ γρήγορα».

Σημειώνεται ότι την παραίτησή του έκανε γνωστή ο ίδιος ο Μπάιντεν μέσω επιστολής που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Χ (πρώην Twitter) ανακοινώνοντας πως δεν θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία.

Η εξέλιξη αυτή πυροδοτεί εξελίξεις εντός των επόμενων ημερών, καθώς πλέον οι προεδρικές εκλογές οδηγούν την αναμέτρηση σε «αχαρτογράφητα νερά».

«Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να υπηρετήσω ως πρόεδρός σας. Και ενώ ήταν η πρόθεσή μου να ζητήσω επανεκλογή, πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματος μου και της χώρας να αποσυρθώ και να επικεντρωθώ αποκλειστικά στην εκπλήρωση των καθηκόντων μου ως πρόεδρος για το υπόλοιπο της θητείας μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ