ΚΟΣΜΟΣ

Θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις στο Ισραήλ, δηλώνει ο εκπρόσωπος των Χούθι

Η ισραηλινή αστυνομία στον τόπο της επίθεσης με drone από τους αντάρτες Χούθι στο Τελ Αβίβ

AP Photo/Erik Marmor

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης θα συνεχίσουν τις επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και δεν θα τηρήσουν κανέναν κανόνα εμπλοκής, δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera του Κατάρ ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Μοχάμεντ Αμπντουλσαλάμ, μία ημέρα αφότου το Ισραήλ έπληξε στρατιωτικούς στόχους των Χούθι κοντά στο λιμάνι Χοντέιντα σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι ανθρώπους.

Ο Αμπντουλσαλάμ είπε πως δεν θα υπάρξουν «κόκκινες γραμμές» στην απάντηση των Χούθι στο Ισραήλ. «Όλοι οι ευαίσθητοι θεσμοί με όλα τα επίπεδά τους θα είναι στόχος για εμάς», είπε.

Νωρίτερα το Ισραήλ δήλωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε πύραυλο εδάφους-εδάφους που εκτοξεύθηκε σήμερα από την Υεμένη και το κίνημα των Χούθι.

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν χθες Σάββατο (20/7) «στρατιωτικούς στόχους» των Χούθι στην περιοχή του λιμανιού Χοντέιντα στην δυτική Υεμένη σε «αντίποινα» στις εκατοντάδες επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι σιίτες αντάρτες κατά του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός και για να στείλει το εβραϊκό κράτος ένα «μήνυμα» αφού οι Χούθι σκότωσαν έναν Ισραηλινό πολίτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης