ΚΟΣΜΟΣ

Μπαγκλαντές: Δικαίωσε τους διαδηλωτές το Δικαστήριο - Ακύρωσε τις ποσοστώσεις προσλήψεων στο Δημόσιο

Οργισμένοι φοιτητές επιτίθενται σε αστυνομικό κατά τη διάρκεια των αιματηρών διαδηλώσεων στο Μπαγκλαντές, στις οποίες οι αστυνομικές σκότωσα πάνω από 110 φοιτητές και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι

AP Photo/Anik Rahman

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Μπανγκλαντές ήρε τις περισσότερες από τις ποσοστώσεις στις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, που πυροδότησαν μεγάλες διαδηλώσεις και βίαιες ταραχές στη χώρα, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους πάνω από 110 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους φοιτητές.

Το τμήμα εφέσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου απέρριψε απόφαση δικαστηρίου κατώτερης βαθμίδας που είχε επαναφέρει τις ποσοστώσεις, αποφασίζοντας ότι το 93% των θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα θα είναι ανοικτό σε υποψηφίους με αξιοκρατικό τρόπο, χωρίς να ισχύουν ποσοστώσεις, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Σεΐχ Χασίνα είχε καταργήσει το σύστημα ποσοστώσεων το 2018, αλλά το δικαστήριο κατώτερης βαθμίδας το επανέφερε τον περασμένο μήνα, πυροδοτώντας έντονες διαμαρτυρίες που κλιμακώθηκαν σε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών φοιτητών και αστυνομικών δυνάμεων.

Τουλάχιστον 114 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις ταραχές αυτές, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο ανεβάζει τον αριθμό τους σε 133.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης