ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Σκοτώθηκε η εθνικίστρια, πρώην βουλευτής Ιρίνα Φάριον - Tην πυροβόλησαν σε δρόμο της Λβιβ

 Κατεστραμμένο κτήριο στην Ουκρανία από πυραυλική επίθεση

(AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Υπέκυψε τελικά στα τραύματά της η Ιρίνα Φάριον, εθνικίστρια, πρώην μέλος του κοινοβουλίου της Ουκρανίας και γνωστή για τις κραυγαλέες εκστρατείες της υπέρ της ουκρανικής γλώσσας, μετά τα πυρά που δέχθηκε χθες από άγνωστο, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του άνδρα που φέρεται ότι πυροβόλησε την 60χρονη Ιρίνα Φάριον σε έναν δρόμο της πόλης Λβιβ.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Μαξίμ Κοζίτσκι δήλωσε μέσω Telegram ότι η Φάριον κατέληξε αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ιχόρ Κλιμένκο, με ανάρτησή του στο Telegram, δήλωσε ότι ερευνητές θεωρούν προς το παρόν ότι η επίθεση συνδέεται είτε με την πολιτική δραστηριότητα της Φάριον είτε με προσωπικά κίνητρα του δράστη. Η αστυνομία και η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας SBU εργάζονται από κοινού για να εντοπίσουν τον δράστη, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι ενημερώνεται τακτικά για τις έρευνες για τη σύλληψη του ενόπλου και καταδίκασε κάθε μορφή βίας.

Η Φάριον, που ήταν γλωσσολόγος, εντάχθηκε στο εθνικιστικό κόμμα Svoboda («Ελευθερία») το 2005 και εξελέγη στο κοινοβούλιο για πρώτη και τελευταία φορά το 2012. Υπήρξε επίσης μέλος του περιφερειακού συμβουλίου του Λβιβ.

Έγινε γνωστή από τις εκστρατείες της για την προώθηση της ουκρανικής γλώσσας και τα εξευτελιστικά σχόλιά της για τους αξιωματούχους του δημόσιου τομέα που μιλούσαν ρωσικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης