ΚΟΣΜΟΣ

Η Γιαέλ Μπραούν-Πιβέ επανεξελέγη πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης

Η Γιαέλ Μπραούν-Πιβέ επανεξελέγη πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης

Η  Γιαέλ Μπραούν-Πιβέ εκφωνεί ομιλία μετά την επανεκλογή της ως προέδρου του γαλλικού κοινοβουλίου 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Η Γιαέλ Μπραούν-Πιβέ, από το κόμμα του προέδρου Μακρόν, επανεξελέγη πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, αφού έλαβε 220 ψήφους και εξασφάλισε τη σχετική πλειοψηφία των μελών της.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Αντρέ Σασένι, από το Νέο Λαϊκό Μέτωπο της αριστεράς, λαμβάνοντας 207 ψήφους, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Σεμπαστιάν Σενού για λογαριασμό του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού της Μαρίν Λεπέν, με 141 ψήφους.

Η εκλογή της ήρθε χάρις την συμφωνία της τελευταίας στιγμής που έκανε το κόμμα Μακρόν με το κόμμα των συντηρητικών, βγάζοντας ενισχυμένο τον Γάλλο πρόεδρο, και δίνοντας ένα πλήγμα στην συμμαχία της Αριστεράς.

Η νίκη της Γιαέλ Μπραούν-Πιβέ «καθιστά πιθανό το ενδεχόμενο ο Μακρόν να είναι σε θέση να διορίσει πρωθυπουργό από το στρατόπεδό του», δήλωσε ο Μαθιου Χοκ, πολιτικός αναλυτής στο think tank Millénaire. «Στη σύγχρονη ιστορία της Γαλλίας, ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης ήταν πάντα στο ίδιο στρατόπεδο με τον πρωθυπουργό, θα ήταν ιστορική ανατροπή αν αυτό δεν συνέβαινε», πρόσθεσε σύμφωνα με το Politico.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ