ΤΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΟΣΜΟΣ

Πιέσεις να παραιτηθεί δέχεται ο Μπάιντεν - «Πιθανή η αποχώρησή του ακόμα και το Σαββατοκύριακο»

Πιέσεις να παραιτηθεί δέχεται ο Μπάιντεν - «Πιθανή η αποχώρησή του ακόμα και το Σαββατοκύριακο»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν

AP Photo/Susan Walsh

Την εκτίμηση ότι η πίεση του Κογκρέσου και στενών φίλων του κόμματος θα πείσει εν τέλει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα, ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, εκφράζουν αρκετοί κορυφαίοι Δημοκρατικοί, που επικαλείται το πρακτορείο Axios.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κορυφαία στελέχη του κόμματος θεωρούν πως ο 81χρονος πρόεδρος δεν πρόκειται να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, καθώς δυσκολεύεται να πείσει το εκλογικό κοινό για την πνευματική του διαύγεια μετά από μια σειρά από γκάφες.

Επιπλέον, το γεγονός ότι βρέθηκε θετικός στον Covid-19, τον οδηγεί στην αυτοαπομόνωση.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα, ο Μπάιντεν έχει... παραιτηθεί από την αυξανόμενη πίεση, τις κακές δημοσκοπήσεις και τον αφόρητο έλεγχο που καθιστά αδύνατη τη συνέχιση της εκστρατείας του.

Εκτιμήσεις ότι ο Τραμπ μπορεί να κερδίσει με συντριπτική διαφορά

Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ενημερωθεί ότι αν παραμείνει στην κούρσα, ο πρώην πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές ακόμα και με συντριπτική διαφορά.

Έως σήμερα, η πίεση στο πρόσωπο του προέδρου για την απόσυρσή του είναι «αδυσώπητη και συντονισμένη», αναφέρει το πρακτορείο Axios.

Πάντως, οι Δημοκρατικοί αναμένουν ότι οι δημοσκοπήσεις μετά το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών θα δείξουν ακόμα και εκλογική συντριβή στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Σημειώνεται εξάλλου ότι δεύτερη δημοσκόπηση του Emerson College που έγινε για λογαριασμό των Δημοκρατικών και η οποία διενεργήθηκε μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, δείχνει προβάδισμα του Ντόναλντ Τραμπ έναντι του Τζο Μπάιντεν σε εθνικό επίπεδο αλλά και στις κρίσιμες πολιτείες.

Washington Post: Τι εκτιμά ο Ομπάμα

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Washington Post που επικαλείται πολυάριθμες πηγές, ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σε συνεργάτες του τις τελευταίες ημέρες ότι οι πιθανότητες του προέδρου Τζο Μπάιντεν για να νικήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου εξανεμίζονται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, πιστεύει πως ο Τζο Μπάιντεν πρέπει να εξετάσει σοβαρά την υποψηφιότητά του.

Αποκάλυψη CNNi: Προειδοποίηση Πελόζι σε Μπάιντεν - «Δεν μπορείς να νικήσεις»

Παράλληλα, την ανησυχία της για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως ο Δημοκρατικός, Τζο Μπάιντεν δεν μπορεί να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις προσεχείς εκλογές, εξέφρασε στον Αμερικανό πρόεδρο η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του CNNi, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, φέρεται να του είπε πως θα μπορούσε να καταστρέψει τις πιθανότητες των Δημοκρατικών να κερδίσουν τη Βουλή τον Νοέμβριο εάν συνεχίσει να επιδιώκει μια δεύτερη θητεία. Την είδηση αυτή επιβεβαιώνουν τέσσερις πηγές του μέσου.

Ο Μπάιντεν από την πλευρά του φέρεται να απάντησε αμυντικά, λέγοντας στην Πελόζι ότι έχει δει και δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι μπορεί να κερδίσει. Πάντως ο Αμερικανός πρόεδρος, φαίνεται να είναι συνολικά επιφυλακτικός απέναντι στις δημοσκοπήσεις.

Αυτό το τηλεφώνημα αποτελεί την δεύτερη συνομιλία που έρχεται στο φως της δημοσιότητας και είχε η Πελόζι με τον Μπάιντεν μετά το ντιμπέιτ του προέδρου στις 27 Ιουνίου.

Ωστόσο, καμία από τις πηγές δεν ανέφερε εάν του ζήτησε να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα.

Υπενθυμίζεται πως, σε συνέντευξή της την περασμένη εβδομάδα η Πελόζι είχε δηλώσει πως «είναι στο χέρι του προέδρου να αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος. Όλοι τον ενθαρρύνουμε να πάρει αυτή την απόφαση γιατί ο χρόνος είναι λίγος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ