ΚΟΣΜΟΣ

Η παιδική ηλικία του Τζέι Ντι Βανς και η γιαγιά που έκρυβε όπλα στα... μαχαιροπήρουνα

Η παιδική ηλικία του Τζέι Ντι Βανς και η γιαγιά που έκρυβε όπλα στα... μαχαιροπήρουνα

Ο Τζέι Ντι Βανς

AP Photo/J. Scott Applewhite

Έμπνευση για την διαμόρφωση της πολιτικής άποψης του Τζέι Ντι Βανς αποτέλεσε... η γιαγιά του, ο «φύλακας άγγελος» όπως την αποκάλεσε ο ίδιος που είχε στο πλευρό του. Ένας άγγελος όμως που έκρυβε στο συρτάρι με τα μαχαιροπήρουνα... 19 όπλα.

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ μοιράζοντας την Τετάρτη (17/7) προσωπικές ιστορίες για τη ζωή του, στη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι, ανέφερε μνήμες από την γιαγιά του, τον άνθρωπο που τον μεγάλωσε.

«Είχα έναν φύλακα άγγελο στο πλευρό μου. Ήταν μια ηλικιωμένη γυναίκα που δυσκολευόταν να περπατήσει, αλλά ήταν σκληρή σαν πέτρα» ανέφερε.

Πώς προέκυψαν τα όπλα; Όταν η γιαγιά του πέθανε, το 2005, «μαζέψαμε όλα της τα πράγματα και βρήκαμε 19 πιστόλια γεμάτα».

«Ήταν κρυμμένα παντού μέσα στο σπίτι της, κάτω από το κρεβάτι της, στην ντουλάπα της, στο συρτάρι με τα μαχαιροπίρουνα» είπε.

«Αυτή η εύθραυστη ηλικιωμένη γυναίκα είχε σιγουρέψει ότι οπουδήποτε κι αν βρισκόταν θα είχε πολύ κοντά της όλα όσα χρειαζόταν για να προστατεύσει την οικογένειά της».

«Γι' αυτό αγωνιζόμαστε. Αυτό είναι το αμερικανικό πνεύμα» κατέληξε ο Βανς με έμφαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ