ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: 17χρονος Παλαιστίνιος νεκρός από πυρά στρατιωτών

Ισραήλ: 17χρονος Παλαιστίνιος νεκρός από πυρά στρατιωτών
REUTERS/Mussa Qawasma

Ένας νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε την Τρίτη από σφαίρες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με Ισραηλινούς στρατιώτες σε έναν προσφυγικό καταυλισμό.

"Ο Μοχάμεντ Άμπου Χάσας, 17 ετών, σκοτώθηκε αφού χτυπήθηκε από σφαίρες στο στήθος κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στον καταυλισμό Φάουαρ" ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης σε ανακοίνωση του.

Οι ταραχές είχαν ξεκινήσει μετά την επέμβαση Ισραηλινών στρατιωτών στον καταυλισμό, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Μια εκπρόσωπος του στρατού είπε ότι η επιχείρηση αυτή είχε ως στόχο της τον εντοπισμό όπλων.

Νωρίτερα, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ είχαν ανακοινώσει ότι απαντούν με πραγματικές σφαίρες στις πέτρες και τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που εκτοξεύουν εναντίον των στρατιωτών οι Παλαιστίνιοι. Η Ερυθρά Ημισέληνος έκανε λόγο για 25 τραυματίες, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν χτυπηθεί από πραγματικές σφαίρες.

Ο ισραηλινός στρατός έχει εντείνει τις επιχειρήσεις του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αναζητώντας εργαστήρια κατασκευής όπλων και εκρηκτικών.