ΚΟΣΜΟΣ

«Αδειάζει» τον Νετανιάχου ο Γκάλαντ: Ώριμες οι συνθήκες για συμφωνία με τη Χαμάς

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ

AP photo/ Maya Alleruzzo

Τις διαπραγματεύσεις του Ισραήλ με τις Χαμάς δυναμιτίζει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, επιλέγοντας να κλιμακώσει τις επιθέσεις στη Γάζα, καθώς σύμφωνα με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ «οι συνθήκες για συμφωνία με τη Χαμάς έχουν ωριμάσει, αλλά ο πρωθυπουργός αυξάνει τις δυσκολίες

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα Yedioth Ahronoth, ο Γκάλαντ ανέφερε πως «εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία ανταλλαγής (με τη Χαμάς) εντός δύο εβδομάδων, αυτό σημαίνει να αποφασιστεί η μοίρα των κρατουμένων».

Εξηγώντας γιατί ο Νετανιάχου επιδιώκει την κλιμάκωση έναντι της διαπραγμάτευσης, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ απάντησε: «Για να μην χαθούν τα δύο ακροδεξιά μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού, ο Υπουργός Εθνικής Ασφαλείας, Itamar Ben και ο Υπουργός Οικονομικών Bezalel Smotrich.

Υπενθυμίζεται πως, την Τετάρτη (17/7) σε δήλωσή του ο Νετανιάχου δήλωσε πως «πρέπει να ολοκληρώσουμε την αποστολή και να νικήσουμε τη Χαμάς και η ενότητα μεταξύ μας μας επιτρέπει να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος. Δεν σκοπεύουμε να χάσουμε στον τρέχοντα αγώνα μας»..

Αρχηγός της Μοσάντ: Η επιμονή Νετανιάχου μπορεί να ματαιώσει τη συμφωνία

«Καμπανάκι» κρούει μέχρι και ο επικεφαλής της ισραηλινής Μοσάντ, Ντέιβιντ Μπαρνέα, επιβεβαιώνοντας πως ότι η επιμονή του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου σε «νέα σημεία στις διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς μπορεί να ανατρέψει τη συμφωνία» σχετικά με την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την ανταλλαγή αιχμαλώτων.

Ο Μπαρνέα αποκάλυψε ότι «η διαφωνία προκλήθηκε από την επιμονή του Νετανιάχου σε έναν μηχανισμό παρακολούθησης της κίνησης των κατοίκων της Γάζας από τα νότια της Λωρίδας προς τα βόρεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης