ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνει τις αιματηρές επιθέσεις στη Γάζα ο ισραηλινός στρατός

Παλαιστίνιοι τρέχουν να σωθούν μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό

AP Photo/Fatima Shbair

Ανελέητο είναι το σφυροκόπημα του Ισραήλ στη Γάζα, λίγες μόλις ημέρες απ' όταν ο Ισραηλινός πρόεδρος, Μπενιαμίν Νετανιάχου ξεκαθάρισε πως σκοπεύει να «αυξηθεί η πίεση στη Χαμάς».

Στο μεταξύ, οι διαπραγματεύσεις για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός παραμένουν σε αναστολή, μετά την πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο, στο οποίο στεγαζόταν γυναίκες και παιδιά, με ηγετικό στέλεχος της Χαμάς να δηλώνει πως η οργάνωση είναι «έτοιμη» να επιστρέψει όταν η άλλη πλευρά δείξει «σοβαρότητα».

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων

Την Τρίτη (17/7) δυο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Ράφα και άλλοι εννέα μετά από επίθεση με drone στην πόλη της Γάζας.

Το βράδυ, η πολιτική προστασία έκανε λόγο για νέα πλήγματα, στους τομείς Ζαουάιντα και Νουσέιρατ και Ας Σάτι, με συνολικά 15 νεκρούς.

Ένας ακόμη βομβαρδισμός είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι, τρία παιδιά και γυναίκα, κοντά στη Χαν Γιούνις, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της παλαιστινιακής Αρχής.

Δεκάδες ήταν οι νεκροί την Τρίτη (16/7), όταν τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πέντε βομβαρδισμούς, ανάμεσά τους αυτόν εναντίον σχολείου που διαχειρίζεται ο ΟΗΕ και είχε μετατραπεί σε καταφύγιο εκτοπισμένων στη Νουσέιρατ, σύμφωνα με την πολιτική προστασία. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως στοχοποίησε «τρομοκράτες που χρησιμοποιούσαν σχολείο».

Μπροστά στο νοσοκομείο των μαρτύρων του Αλ Ακσά, στη γειτονική Ντέιρ αλ Μπάλα, ο Μέκνταντ, εκτοπισμένος, θρηνούσε τον θάνατο του γιου του, 18 ετών, στη Νουσέιρατ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης