ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Θα εξέταζα το ενδεχόμενο να αποσυρθώ, εάν προέκυπτε ιατρικό πρόβλημα

Ο πρόεδρος της Αμερικής Τζο Μπάιντεν

AP Photo/David Becker

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα επανεξέταζε την απόφασή του να παραμείνει στην προεδρική κούρσα αν οι γιατροί του έλεγαν ότι έχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα, δήλωσε σε συνέντευξή του στο BET News.

«Αν είχα κάποια ιατρική κατάσταση που προέκυπτε, αν κάποιος, αν οι γιατροί έρχονταν και μου έλεγαν έχεις αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα» μόνο τότε ίσως αποχωρούσα από την κούρσα, δήλωσε χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν.

Σε συνέντευξή του στο ABC News μια εβδομάδα μετά το ντιμπέιτ, επέμεινε ότι μόνο ο «Παντοδύναμος Κύριος» θα μπορούσε να τον κάνει να εγκαταλείψει την κούρσα. Ο Μπάιντεν αντιστάθηκε στις αυξανόμενες εκκλήσεις των Δημοκρατικών να εγκαταλείψει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή μετά το ντιμπέιτ του περασμένου μήνα, το οποίο δημιούργησε νέα ερωτήματα σχετικά με τη διανοητική του επάρκεια.

Την περασμένη εβδομάδα, παρουσίασε ένα διαφορετικό σενάριο, λέγοντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι θα αποχωρούσε μόνο αν οι βοηθοί του του αποδείκνυαν ότι δεν θα μπορούσε να κερδίσει τον Νοέμβριο.

Έκτοτε έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τον εαυτό του επισημαίνοντας τις γνωματεύσεις των γιατρών του που δείχνουν ότι παραμένει ικανός για τη δουλειά. Ο Κέβιν Ο’Κόνορ, ο γιατρός του Λευκού Οίκου, έγραψε τον Φεβρουάριο, μετά την ετήσια ιατρική εξέταση, ότι ο Μπάιντεν είναι ένας «υγιής, δραστήριος, εύρωστος, 81χρονος άνδρας που παραμένει σε θέση να εκτελέσει με επιτυχία τα καθήκοντα της προεδρίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης