ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Βούτηξε στον Σηκουάνα η δήμαρχος του Παρισιού

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό κάνει χειρονομίες για να ευχαριστήσει τον κόσμο μετά το κολύμπι στον ποταμό Σηκουάνα

ΑΠΕ ΜΠΕ

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό κολύμπησε στον Σηκουάνα σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι ο ποταμός είναι αρκετά καθαρός για να φιλοξενήσει τους αγώνες ανοιχτής κολύμβησης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Μαζί της ήταν ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Τόνι Εστανγκέ και ο νομάρχης της Ιλ ντε Φρανς, Μαρκ Γκιγιόμ.

«Θα ήθελα πραγματικά με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω τον Νομάρχη της περιφέρειας πολύ, πολύ ειλικρινά. Πρώτα από όλα είναι εδώ, κολύμπησε, οπότε μπράβο κύριε Νομάρχη. Αλλά χωρίς εσάς δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε πραγματικά γιατί χρειάστηκαν 4 χρόνια δουλειάς και τα καταφέραμε. Το κάναμε με αποφασιστικότητα και ενέργεια. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Τόνι, γιατί χωρίς τους αγώνες δεν θα τα είχαμε καταφέρει, καθώς ήταν μια τέτοια πρόκληση που έπρεπε να είμαστε όλοι μαζί και να τα καταφέρουμε» δήλωσε η Αν Ινταλγκό.

Η Αν Ινταλγκό είχε υποσχεθεί να κολυμπήσει στο ποτάμι πριν από μήνες εν μέσω ανησυχιών για μη ασφαλή επίπεδα βακτηρίων E. coli στο νερό. Η βουτιά της ακολουθεί εκείνη της υπουργού Αθλητισμού η οποία κολύμπησε στον Σηκουάνα το περασμένο Σαββατοκύριακο φορώντας ολόσωμη στολή.

Η κολύμβηση στο Σηκουάνα έχει απαγορευθεί εδώ και 101 χρόνια, αλλά θα επανέλθει για το ευρύ κοινό στο Παρίσι από το 2025.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης