ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 57 νεκροί από νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα

Τουλάχιστον 57 νεκροί από νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα

Τραυματίες μετά από βομβαρδισμό στη Γάζα

AP Photo/Jehad Alshrafi

Πέντε βομβαρδισμούς εξαπέλυσαν μόλις την Τρίτη (16/7) στη Γάζα οι ισραηλινές δυνάμεις, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων εκτοπισμένοι που στεγάζονταν σε σχολείο.

Σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ, οι βομβαρδισμοί «απ’ άκρου σ’ άκρο της Λωρίδας της Γάζας» είχαν αποτέλεσμα να καταγραφούν χθες «δεκάδες θάνατοι και τραυματισμοί».

Βομβαρδισμός έγινε «μερικές δεκάδες μέτρα» από κέντρο των Ηνωμένων Εθνών στη Ντέιρ αλ Μπάλα, που αποτελεί κοινότητα στο κεντρικό τμήμα του θυλάκου όπου βρίσκονται πολλοί εκτοπισμένοι.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/7) η Πολιτική Προστασία στη Λωρίδα της Γάζας, έκανε λόγο για 57 νεκρούς και «δεκάδες» τραυματίες σε πέντε ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Τα πλήγματα έγιναν κοντά σε πρατήριο καυσίμων στο Αλ Μαουάσι, κοντά στη Χαν Γιούνις, σε σχολείο που διαχειρίζεται η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) στον καταυλισμό προσφύγων Νουσέιρατ, σε κυκλικό κόμβο στην Μπέιτ Λάχια, σε οίκημα στην Αλ Ζαουάιντα και σε τζαμί στον καταυλισμό επίσης στον καταυλισμό Νουσέιρατ, απαρίθμησε η Πολιτική Προστασία.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους πως στοχοποίησαν «τρομοκράτες που χρησιμοποιούσαν σχολείο της UNRWA στον τομέα της Νουσέιρατ» και «διοικητή λόχου» του κινήματος Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ «στο δυτικό τμήμα της Χαν Γιούνις».

Ισχυρίστηκαν πως έλαβαν «μέτρα» για να μειωθεί ο κίνδυνος να χτυπηθούν άμαχοι στον βομβαρδισμό του σχολείου και κατηγόρησαν, τη Χαμάς πως χρησιμοποιεί αμάχους σαν ανθρώπινες ασπίδες, κάτι που η Χαμάς διαψεύδει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ