ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Να απαγορευθεί ο τύπος του τουφεκιού που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κατά Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε χθες Τρίτη για ακόμη μια φορά να απαγορευθεί ο τύπος του ημιαυτόματου τουφεκιού εφόδου που χρησιμοποιήθηκε το Σάββατο στην απόπειρα δολοφονίας του Ρεπουμπλικάνου προκατόχου του και υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ.

«Βοηθήστε με να απαλλάξουμε τους δρόμους της Αμερικής από αυτά τα πολεμικά όπλα. Ένα AR-15 χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ (...) Είναι καιρός να απαγορευθούν» τα τουφέκια του είδους, είπε ο Δημοκρατικός κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Λας Βέγκας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι «με το να ρίξουμε τους τόνους δεν σημαίνει αποφυγή της αλήθειας», ενώ επέκρινε πολιτικές που ακολουθεί ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως η προσπάθεια περιορισμού της υγειονομικής περίθαλψης και μείωσης φόρων, καθώς και η «κακή διαχείριση της πανδημίας» και η διάδοση ψεμάτων για τον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Μπάιντεν απαρίθμησε τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής ανάπτυξης, της μείωσης του ελλείμματος, της πιο προσιτής υγειονομικής περίθαλψης, της μείωσης της φτώχειας και των επενδύσεων στην «περιβαλλοντική δικαιοσύνη».

Επίσης κατέθεσε σχέδιο για τις πρώτες 100 ημέρες μιας δεύτερης θητείας, συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης των δικαιωμάτων άμβλωσης.

Η επόμενη κυβέρνηση Μπάιντεν θα αναγκάσει τους δισεκατομμυριούχους να πληρώσουν τουλάχιστον 25% σε ομοσπονδιακούς φόρους, ανέφερε με το κοινό να τον αποθεώνει και να φωνάζει «ακόμα τέσσερα χρόνια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης