ΚΟΣΜΟΣ

Ένας νεκρός από αστυνομικά πυρά σε συμπλοκή κοντά στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων

Αποκλεισμένη περιοχή μετά από πυροβολισμούς (φωτογραφία αρχείου)

AP Photo/Matt Rourke

Έναν άνδρα σκότωσαν το βράδυ της Τρίτης (16/7) αστυνομικοί που βρισκόταν στο Μιλγουόκι για την περιφρούρηση του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας είναι αυξημένες μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Τραμπ. 

Σύμφωνα με τους New York Times, το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε όταν πέντε αστυνομικοί από το Οχάιο που είχαν έρθει να ενισχύσουν τις τοπικές Αρχές, είδαν την συμπλοκή δύο ατόμων, με το θύμα να κρατάει στα χέρια του δύο μαχαίρια.

Οι αξιωματικοί του Columbus, μέρος μιας ομάδας 4.500 αξιωματικών που είχαν έρθει στο Μιλγουόκι από όλη τη χώρα για να βοηθήσουν τις τοπικές αρχές, ήταν μέρος μιας μονάδας περιπολίας με ένστολους που επρόκειτο να μεταβούν πέριξ του συνεδρίου.

Τα πλάνα κάμερας σώματος που κυκλοφόρησαν από τις Αρχές δείχνουν ότι οι αστυνομικοί είδαν την επίθεση να εκτυλίσσεται. Τότε έτρεξαν προς τον άνδρα και του φώναξαν να αφήσει το μαχαίρι. Δεν το έκανε και τότε άρχισαν να πυροβολούν και έπεσε στο έδαφος.

«Αυτή ήταν μια συνθήκη όπου η ζωή κάποιου βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο. Κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια από τη συγκεκριμένη επίθεση», δήλωσε ο αρχηγός Τζέφρι Μπ. Νόρμαν της αστυνομίας του Μιλγουόκι. «Αυτοί οι αξιωματικοί, που δεν είναι από αυτήν την περιοχή, ανέλαβαν να ενεργήσουν για να σώσουν τη ζωή κάποιου σήμερα».

Οι αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα το όνομα του άνδρα που πέθανε, αλλά είπαν ότι ήταν 43 ετών και κάτοικος του Μιλγουόκι.

Ο πυροβολισμός σημειώθηκε στη γειτονιά King Park, κοντά σε ένα κτίριο κοινωνικών υπηρεσιών της κομητείας Μιλγουόκι, ένα κοινοτικό κέντρο και ένα σωφρονιστικό ίδρυμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης