ΚΟΣΜΟΣ

Η θριαμβευτική εμφάνιση Τραμπ στους Ρεπουμπλικανούς με γάζα στο αυτί

Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ και πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στις 15 Ιουλίου, 2024

AP Photo/Evan Vucci

Θριαμβευτική ήταν η είσοδος του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι.

Οι σύνεδροι τον υποδέχθηκαν όρθιοι χειροκροτώντας και επευφημώντας, λίγες μόλις ημέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του.

Ο Τραμπ που γλίτωσε για λίγα χιλιοστά από τη σφαίρα του Τόμας Μάθιου Κρουκς, ύψωσε τη γροθιά του προσερχόμενος στην αίθουσα όπου διεξάγεται το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, από όπου πήρε και τυπικά το χρίσμα της παράταξης στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Ο υποψήφιος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον γερουσιαστή Τζ. Ντ. Βανς που επέλεξε για αντιπρόεδρό του εφόσον εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ

AP Photo/Evan Vucci

Ο Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς αντιπρόεδρος του Τραμπ

Τη Δευτέρα (15/07) ο Τραμπ ανακοίνωσε πως επέλεξε για αντιπρόεδρό του σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, τον γερουσιαστή Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς (Τζ. Ντ. Βανς).

«Έπειτα από μακρά διαβούλευση και σκέψη, λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια ταλέντα πολλών, αποφάσισα ότι ο πλέον κατάλληλος να αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ είναι ο γερουσιαστής Τζ. Ντ. Βανς από την σπουδαία πολιτεία Οχάιο», έγραψε απόψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.

Σε ηλικία μόλις 39 ετών, ο Βανς θεωρείται ανερχόμενο αστέρι των Ρεπουμπλικάνων, και επιλέχθηκε στο πλευρό του Τραμπ σε αυτήν την εκλογική κούρσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης