ΚΟΣΜΟΣ

Μπρίστολ: Ταυτοποιήθηκαν τα θύματα των οποίων τα λείψανα βρέθηκαν σε βαλίτσες

Μπρίστολ: Ταυτοποιήθηκαν τα θύματα των οποίων τα λείψανα βρέθηκαν σε βαλίτσες

Βρετανικές αστυνομικές δυνάμεις (φωτογραφία αρχείου)

AP Photo/Kin Cheung

Τα πρόσωπα στα οποία ανήκαν τα λείψανα που βρέθηκαν σε βαλίτσες σε γέφυρα του Μπρίστολ ταυτοποίησαν οι βρετανικές Αρχές την Δευτέρα (15/7), οι οποίες προχώρησαν στη σύλληψη του δράστη το Σαββατοκύριακο και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διπλή ανθρωποκτονία σήμερα το πρωί.  

Τα θύματα είναι δύο άνδρες, ο 71χρονος Πολ Λόνγκγουορθ και ο 62χρονος Άλμπερτ Αλφόνσο, ο οποίος καταγόταν από τη Γαλλία αλλά είχε λάβει τη βρετανική υπηκοότητα, επεσήμανε η αστυνομία του Λονδίνου.

«Ο Άλμπερτ και ο Πολ ήταν στο παρελθόν ζευγάρι και εξακολουθούσαν να ζουν μαζί σε διαμέρισμα» της συνοικίας Σέπερντς Μπους, στο δυτικό Λονδίνο, εξήγησε η ίδια πηγή.

Η υπόθεση αρχικά είχε χαρακτηριστεί «έγκλημα μίσους», αλλά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας «δεν αφήνουν να εννοηθεί ότι υπήρχε ρατσιστικό κίνητρο», διευκρίνισε ο αξιωματούχος της αστυνομίας, Άντι Βάλενταϊν.

Οι δύο άνδρες γνώριζαν και είχαν φιλοξενήσει τον δράστη της δολοφονίας, τον 24χρονο Κολομβιανό Γιόστιν Αντρές Μοσκέρα, εναντίον του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διπλή ανθρωποκτονία. Αυτός πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστή την Δευτέρα (15/7).

Υπενθυμίζεται ότι, τα ξημερώματα της Πέμπτης (11/7) η αστυνομία εντόπισε δύο βαλίτσες που περιείχαν ανθρώπινα λείψανα στη διάσημη γέφυρα Κλίφτον του Μπρίστολ.

Η αστυνομία έλαβε κλήση για «έναν άνδρα με μια βαλίτσα που συμπεριφέρεται ύποπτα στην κρεμαστή γέφυρα Κλίφτον». Ο άνδρας αυτός, ο ύποπτος που έχει πλέον συλληφθεί, έφυγε από το σημείο προτού φτάσουν εκεί οι αστυνομικές δυνάμεις.

Η αστυνομία εντόπισε και άλλα ανθρώπινα λείψανα στο σπίτι των θυμάτων στο δυτικό Λονδίνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ