ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ»: Η πρώτη συνέντευξη Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας

«Δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ»: Η πρώτη συνέντευξη Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία, πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ

AP Photo/Evan Vucci

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του έδωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, δηλώνοντας πως «πραγματικά δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ».

Ειδικότερα, σε συνέντευξή που παραχώρησε στη New York Post ενώ μετέβαινε στο Μιλγουόκι για το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, ο Τραμπ, μοιράστηκε την «πολύ σουρεαλιστική εμπειρία» που παραλίγο να βάλει τέλος στη ζωή του και μίλησε για την κίνηση που του έσωσε τη ζωή και για τα συναισθήματά του μετά από ένα τέτοιο γεγονός.

«Ο γιατρός στο νοσοκομείο είπε ότι δεν είχε δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο, το αποκάλεσε θαύμα» σημείωσε ο Τράμπ.

Η κίνηση που του έσωσε τη ζωή

Δήλωσε πως θα ήταν νεκρός αν δεν είχε γυρίσει ελαφρώς προς τα δεξιά για να διαβάσει ένα διάγραμμα για τους μετανάστες.

«Το πιο απίστευτο πράγμα ήταν ότι έτυχε όχι μόνο να γυρίσω, αλλά να γυρίσω ακριβώς τη σωστή στιγμή και στο σωστό βαθμό», πρόσθεσε, λέγοντας ότι επέζησε «από τύχη ή από τον Θεό».

Εάν έστριβα μόνο κατά το ήμισυ, θα με χτυπούσε στο πίσω μέρος του εγκεφάλου. Αλλιώς θα περνούσε κατευθείαν μέσα από το κρανίο μου. Και επειδή η οθόνη ήταν ψηλά, κοιτάζω προς τα πάνω. Οι πιθανότητες να κάνω μια τέλεια στροφή είναι μάλλον ένα δέκατο του 1%, οπότε δεν έπρεπε να είμαι εδώ».

«Πραγματικά δεν έπρεπε να είμαι εδώ»

«Δεν έπρεπε να είμαι εδώ, έπρεπε να είμαι νεκρός» δήλωσε και πρόσθεσε: «Υποτίθεται ότι είμαι νεκρός».

«Απείχε χιλιοστά μακριά. Το ότι θα γύριζα ακριβώς σε εκείνο το δευτερόλεπτο, όπου αυτός θα έριχνε, είναι εκπληκτικό. Πραγματικά δεν έπρεπε να είμαι εδώ».

Ο Τράμπ γύρισε το κεφάλι του την κατάλληλη στιγμή και κατέληξε με ένα ματωμένο αυτί. Τον έβγαλαν από τη σκηνή οι μυστικές υπηρεσίες, αλλά όχι πριν χαιρετήσει τους υποστηρικτές του με σφιγμένη γροθιά.

«Πρέπει να πεθάνεις για να έχεις μια iconic φωτογραφία»

Μιλώντας για τη φωτογραφία που τον αποτυπώνει να σηκώνει τη γροθιά του μετά την απόπειρα, σχολίασε: «Πολλοί άνθρωποι λένε ότι είναι η πιο εμβληματική φωτογραφία που έχουν δει ποτέ», είπε ο Τραμπ. «Έχουν δίκιο και δεν πέθανα. Συνήθως πρέπει να πεθάνεις για να έχεις μια iconic εικόνα».

Και πρόσθεσε: «Ήθελα απλώς να συνεχίσω να μιλάω, αλλά μόλις με πυροβόλησαν».

Ο έπαινος στο ψύχραιμο πλήθος

Παράλληλα, επαίνεσε επίσης το πλήθος - περίπου 55.000 άτομα - που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο για την ομιλία του, γιατί κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του.

«Σε πολλά μέρη, ειδικά σε αγώνες ποδοσφαίρου, ακούς έναν μόνο πυροβολισμό και όλοι τρέχουν. Εδώ ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί και έμειναν».

«Τους αγαπώ. Είναι τόσο σπουδαίοι άνθρωποι» κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ