ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση κατά Τραμπ: Τι γνωρίζουν οι Αρχές για την ταυτότητα του δράστη

Ο Ντόναλντ Τραμπ τραυματισμένος από την επίθεση εναντίον του Gene J. Puskar Source/AP

Οι αρχές αναγνώρισαν τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς ως τον ένοπλο που προσπάθησε να δολοφονήσει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια το Σάββατο.

Όσον αφορά όμως το κίνητρο του, οι ερευνητές μέχρι στιγμής δεν έχουν βρει κανένα στοιχείο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή άλλα έγγραφα του Κρουκς. Το FBI εργάζεται για να αποκτήσει πρόσβαση στο τηλέφωνό του, ανέφεραν οι Αρχές σύμφωνα με το CNNi.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, όπως επισημαίνει το CNNi γνωρίζουμε για τον δράστη τα ακόλουθα:

  • Ζούσε στο προάστιο Bethel Park του Πίτσμπουργκ, περίπου 35 μίλια νότια από τη συγκέντρωση Τραμπ.
  • Το όπλο που χρησιμοποίησε ο Crooks στα γυρίσματα ήταν ένα όπλο τύπου AR, σύμφωνα με το FBI. Σύμφωνα με αστυνομικούς, το όπλο ήταν στο όνομα του πατέρα του γεγονός που βοήθησε στον προσδιορισμό της ταυτότητας του ένοπλου επειδή δεν έφερε ταυτότητα.
  • Ήταν εγγεγραμμένος για να ψηφίσει ως Ρεπουμπλικανός και στο παρελθόν είχε κάνει μια μικρή συνεισφορά σε μια ομάδα ευθυγραμμισμένη με τους Δημοκρατικούς, σύμφωνα με δημόσια αρχεία. Ψήφισε μόνο μία φορά, στις ενδιάμεσες γενικές εκλογές του 2022, είπε στο CNN ένας εκπρόσωπος της κομητείας Allegheny. Οι φετινές προεδρικές εκλογές θα ήταν οι πρώτες για τις οποίες ήταν αρκετά μεγάλος για να ψηφίσει.
  • Ο Crooks εργάστηκε σε έναν οίκο ευγηρίας λιγότερο από ένα μίλι από το σπίτι της οικογένειάς του. Σύμφωνα με μια νοσοκόμα η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, οι αρχές ερεύνησαν το κέντρο την Κυριακή.
  • Ο Κρουκς δεχόταν bullying στο γυμνάσιο καθώς δεν ταίριαζε με άλλους μαθητές και χαρακτηρίστηκε ήσυχος από πρώην συμμαθητές του . Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Μπέθελ ​​Παρκ το 2022, σύμφωνα με ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ και ένα βίντεο από την έναρξη του σχολείου.
  • Και οι δύο γονείς του εργάζονταν ως κοινωνικοί λειτουργοί, σύμφωνα με τα αρχεία των κρατικών αδειών. Ο πατέρας του είναι εγγεγραμμένος για να ψηφίσει ως Φιλελεύθερος και η μητέρα του είναι εγγεγραμμένη ως Δημοκρατική, δείχνουν τα αρχεία ψηφοφόρων της πολιτείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης