ΚΟΣΜΟΣ

Σε σοκ η Αμερική: Τι δήλωσαν Ομπάμα, Λόιντ και Μπλίνκεν για την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα

(AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)

Σε σοκ βρίσκεται η Αμερική από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, σε προεκλογική ομιλία του στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Από την πρώτη στιγμή την επίθεση έσπευσαν να καταδικάσουν ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και ο υπουργός Άμυνας  Λόιντ Όστιν.

Μπαράκ Ομπάμα

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήωλσε ανακουφισμένος από το γεγνοός ότι δεν φαίνεται σοβαρός ο τραυματισμός του Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν υπάρχει καμιά απολύτως θέση για πολιτική βία στη δημοκρατία μας. Παρότι δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη, θα πρέπει να είμαστε όλοι ανακουφισμένοι που ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν τραυματίστηκε σοβαρά και να αδράξουμε την ευκαιρία για να δεσμευτούμε εκ νέου στην πολιτισμένη συμπεριφορά και στον σεβασμό της πολιτικής. Η Μισέλ και εγώ του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση», έγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Καταδίκη από Μπλίνκεν και Όστιν

Την ίδια στιγμή δύο αμερικανοί υπουργοί των ΗΠΑ ο Άντονι Μπλίνκεν και ο Λόιντ Όστιν, έσπευσαν να καταδικάσουν την επίθεση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας παράλληλα το σοκ και την θλίψη τους.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν τόνισε ότι «δεν είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο επιλύουμε τις διαφορές μας στην Αμερική — και δεν πρέπει να είναι ποτέ». Ο στρατηγός εν αποστρατεία πρόσθεσε πως αισθάνεται ανακούφιση για το ότι ο πρώην πρόεδρος είναι καλά και ασφαλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης