ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν - Τραμπ: «Ανεπίτρεπτο το συμβάν»

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν - Τραμπ: «Ανεπίτρεπτο το συμβάν»

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν - Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του δεύτερου

(AP Photo)

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον Ντόναλντ Τραμπ λίγες ώρες μετά την απόπειρα δολοφονία του τελευταίου στην Πενσυλβάνια κατά την διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας.

Ο Aμερικανός πρόεδρος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον προκάτοχο και αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές, ενώ νωρίτερα, η προεδρία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο κ. Μπάιντεν θα επιστρέψει εσπευσμένα στην Ουάσιγκτον από την κατοικία του στο Ντέλαγουερ.

Νωρίτερα διάγγελμά του που αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέμεινε στο ότι «δεν υπάρχει καμιά θέση στην Αμερική για τη βία αυτού του είδους», την οποία χαρακτήρισε «άρρωστη», υπογραμμίζοντας πως «οι πάντες πρέπει να την καταδικάσουν».

Ο κ. Τραμπ, είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν, θα έπρεπε να μπορεί να εκφωνήσει την ομιλία του ειρηνικά, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, προσθέτοντας πως το συμβάν ήταν ανεπίτρεπτο.

Η απόπειρα δολοφονίας του διεκδικητή της προεδρίας των ΗΠΑ, έγινε σε προεκλογική του ομιλία στην Πενσυλβάνια, όταν νεαρός άνδρας πυροβόλησε εναντίον του.

Από τους πυροβολισμούς σκοτώθηκε ένας πολίτης ενώ νεκρός έπεσε και ο δράστης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ