ΚΟΣΜΟΣ

Η Χαμάς διαψεύδει ότι στόχος του σημερινού πολύνεκρου βομβαρδισμού ήταν ο Μοχάμεντ Ντέιφ

Η Χαμάς διαψεύδει ότι στόχος του σημερινού πολύνεκρου βομβαρδισμού ήταν ο Μοχάμεντ Ντέιφ
ΑΠΕ ΜΠΕ

Ο ισχυρισμός του Ισραήλ ότι στοχοθέτησε ηγέτες της Χαμάς στον σημερινό ( Σάββατο 13/7) αεροπορικό βομβαρδισμό στη Γάζα είναι «ψευδής», αναφέρει σε μια ανακοίνωσή της η Χαμάς.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι στοχοθέτησε Παλαιστίνιους ηγέτες, με τον ισχυρισμό αυτό, να διαψεύδεται αργότερα», ανακοίνωσε η Χαμάς.

Από την αεροπορική επιδρομή στην πόλη Χαν Γιουνίς στα νότια της Λωρίδας της Γάζας σκοτώθηκαν τουλάχιστον 71 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν άλλοι 289, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι στόχος της αεροπορικής επιδρομής ήταν ο Μοχάμεντ Ντέιφ στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς.

Στο μεταξύ, αξιωματούχοι από το νοσοκομειακό συγκρότημα Νάσερ, που ήταν παλαιότερα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο που λειτουργούσε στη Γάζα, δήλωσαν σήμερα ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει.

Οι γιατροί δήλωσαν ότι δεν μπορούν πλέον να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν για την παροχή ιατρικής βοήθειας σε μεγάλο αριθμό τραυματιών, εξαιτίας της έντασης των πολεμικών επιχειρήσεων του Ισραήλ, αλλά και των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικές προμήθειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ