ΚΟΣΜΟΣ

Τα δάκρυα του 'Άλεκ Μπάλντουιν - Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες για τους πυροβολισμούς στην ταινία Rust

Τα δάκρυα του 'Άλεκ Μπάλντουιν - Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες για τους πυροβολισμούς στην ταινία Rust

Ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν ξέσπασε σε κλάματα μετά την ανακοίνωσή της απόφασης

Ramsay de Give/Pool Photo via AP

Σε κλάματα ξέσπασε ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν μετά την απόφαση του δικαστηρίου που απέρριψε την υπόθεση εναντίον του για τους πυροβολισμούς στην ταινία Rust που οδήγησαν στο θάνατο της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς.

Ο δικαστής έκρινε ότι οι κατηγορίες πρέπει να αποσυρθούν αφού οι δικηγόροι είπαν ότι η πολιτεία απέκρυψε στοιχεία που σχετίζονται με το πώς κατέληξαν ζωντανά πυρομαχικά στο πλατό της ταινίας.

Η είδηση έγινε δεκτή με ανακούφιση από τον 66χρονο ηθοποιό, ο οποίος φάνηκε να κλαίει και αγκάλιασε τους δικηγόρους του και τη σύζυγό του, καθώς η δικαστής εξέδωσε την απόφασή της. Ο Μπάλντουιν αποχώρησε γρήγορα από το δικαστήριο χωρίς να κάνει δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την έναρξη της δικαστικής διαδικασίας, η δικαστής Μέρι Μάρλοου Σόμερ αποφάσισε υπέρ της υπεράσπισης και συμφώνησε ότι οι κατηγορίες κατά του Baldwin θα πρέπει να αποσυρθούν, κρίνοντας ότι η πολιτεία απέκρυψε στοιχεία που θα ήταν ευνοϊκά για τον ηθοποιό. Η απόρριψη, που έγινε με επιφύλαξη, βάζει τέλος στην υπόθεση ανθρωποκτονίας εξ αμελείας κατά του ηθοποιού.

«Η εσκεμμένη απόκρυψη πληροφοριών από την πολιτεία ήταν σκόπιμη και εσκεμμένη», δήλωσε η Σόμερ. «Δεν υπάρχει τρόπος για το δικαστήριο να διορθώσει αυτό το λάθος», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ