ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 21 νεκροί μαθητές και 70 τραυματίες από κατάρρευση σχολικού κτηρίου στη Νιγηρία

Γυναίκες στη Νιγηρία 

AP Photo/Sunday Alamba

Τουλάχιστον 21 μαθητές σκοτώθηκαν και περίπου 70 τραυματίστηκαν εξαιτίας της κατάρρευσης σχολείου νωρίτερα σήμερα Παρασκευή (12/7)  στην κεντρική Νιγηρία, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το σχολείο στην πόλη Τζος, πρωτεύουσα της πολιτείας του Οροπεδίου, κατέρρευσε την ώρα που οι μαθητές έδιναν εξετάσεις.

Δημοσιογράφος του AFP που βρέθηκε στο σημείο, περιέγραψε δραματικές σκηνές: εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα καλούσαν απεγνωσμένα σε βοήθεια, ενώ γονείς αναζητούσαν τα παιδιά τους.

Οι αρχές έχουν διατάξει έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια της κατάρρευσης, η οποία σημειώθηκε ύστερα από τρεις ημέρες ισχυρών βροχοπτώσεων στην περιοχή.

Το διώροφο κτήριο, κατέρρευσε κατά τη διάρκεια σχολικών εξετάσεων γύρω στις 07:30, τοπική ώρα.

Μέχρι στιγμής, πέντε μαθητές έχουν διασωθεί. Οι προσπάθειες διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη, με προσωπικό ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτών και αστυνομίας στο σημείο.

«Ένα διώροφο κτήριο που στεγάζει την Ιερά Ακαδημία (...) στο Μπούσα Μπουζί (...) στην πολιτεία Πλατό ατέρρευσε σήμερα το πρωί, σκοτώνοντας πολλούς μαθητές», ανακοίνωσε η NEMA προσθέτοντας ότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Όλοι προσπαθούν να βρουν τρόπους πώς να σώσουν περισσότερους ανθρώπους», είπε.

Καταρρεύσεις κτηρίων σημειώνονται συχνά στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής, με τις νιγηριανές αρχές να τις αποδίδουν κυρίως σε πολεοδομικές αυθαιρεσίες και κακοτεχνίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης