ΚΟΣΜΟΣ

Μωρό βρέθηκε να μπουσουλάει σε αυτοκινητόδρομο στις ΗΠΑ δύο μέρες μετά την εξαφάνιση του

Μωρό βρέθηκε να μπουσουλάει σε αυτοκινητόδρομο στις ΗΠΑ δύο μέρες μετά την εξαφάνιση του

Κεντρικός δρόμος των ΗΠΑ

(AP Photo/Wayne Parry)

Μωρό ένος έτους βρέθηκε ζωντανό σε αυτοκινητόδρομο της Λουιζιάνα, δύο ημέρες μετά την εξαφάνιση του στην Λουιζιάνα των ΗΠΑ με τον σερίφη της περιοχή να κάνει λόγο για θαύμα.

Το μωρό εντοπίστηκε από οδηγό φορτηγού να μπουσουλάει κατά μήκος αυτοκινητόδρομου στο Μισισιπή, ενώ ήταν για «δύο μέρες χωρίς νερό και χωρίς φαγητό».

Ο οδηγός φορτηγού κατά μήκος του Interstate-10 κοντά στα σύνορα Τέξας-Λουιζιάνα, κατέθεσε ότι το μωρό σερνόταν μέσα σε τάφρο.

Ο σερίφης της Λουιζιάνα ανέφερε ότι το μωρό – για το οποίο υπήρχαν φόβοι ότι ήταν νεκρό μετά την εξαφάνισή του- είχε πληγές και τσιμήματα, αλλά κατά τα άλλα φαινόταν να είναι σε καλή κατάσταση.

Την περασμένη Δευτέρα είχε βρεθεί νεκρός ο 4χρονος αδερφός του μωρού, σε λίμνη πίσω από αυτοκινητόδρομο κοντά στα σύνορα του Τέξας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το αγόρι εθεάθη για τελευταία φορά με την 25χρονη μητέρα του και το μωρό στις 6 Ιουλίου.

Η μητέρα, Aaliyah Jack, συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας στο Μερίντιαν του Μισισιπή, περισσότερο από 300 χιλιόμετρα από το σημείο όπου βρέθηκαν τα παιδιά. Προς το παρόν κατηγορείται επειδή δεν δήλωσε την εξαφάνιση των ανήλικων.

Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και στη συνέχεια παραδόθηκε στις υπηρεσίες παιδικής προστασίας.

«Είχε τσιμπήματα εντόμων σε όλο του το σώμα, αλλά ήταν σε καλή διάθεση. Είμαστε ευγνώμονες, είπε ο σερίφης περιγράφοντας επίσης ακραίες θερμοκρασίες ζέστης σε συνέχεια του τυφώνα Beryl».

Το απόγευμα της Δευτέρας, το γραφείο του σερίφη έλαβε μια κλήση από τη γιαγιά που ανησυχούσε για τα εγγόνια της.

Είπε στην αστυνομία ότι ο τετράχρονος είχε έναν μικρότερο αδερφό, κάτι που έκανε την αστυνομία να εκδώσει προειδοποίηση για τον εξαφανισμένο ενός έτους και τη μητέρα του.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για την αιτία θανάτου του τετράχρονου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ