ΚΟΣΜΟΣ

Επιστροφή στον Ψυχρό Πόλεμο «βλέπει» η Ρωσία - Αυστηρό μήνυμα στη Δύση

Επιστροφή στον Ψυχρό Πόλεμο «βλέπει» η Ρωσία - Αυστηρό μήνυμα στη Δύση

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ

AP Photo/Alexander Zemlianichenko

«Επιστροφή στον Ψυχρό Πόλεμο» χαρακτήρισε το Κρεμλίνο την αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς των ΗΠΑ στη Γερμανία σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, ενώ κατηγορεί χώρες της Δύσης για άμεση εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Βρετανία συμμετέχουν άμεσα στη σύγκρουση για την Ουκρανία. Όλα τα στοιχεία του ψυχρού πολέμου επιστρέφουν, με σύγκρουση, με απευθείας σύγκρουση» δήλωσε χαρακτηριστικά

«Όλα αυτά επιχειρούνται για να διασφαλιστεί η στρατηγική ήττα μας στο πεδίο της μάχης» συμπλήρωσε.

«Αυτός δεν είναι λόγος να είμαστε απαισιόδοξοι, αντίθετα, είναι λόγος για να ενωθούμε και να χρησιμοποιήσουμε το τεράστιο δυναμικό μας για να επιτύχουμε όλους τους στόχους που ορίσαμε στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Λευκός Οίκος ανήγγειλε την Τετάρτη (10/7) πως οι ΗΠΑ θα αναπτύσσουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το 2026 νέους εξοπλισμούς στη Γερμανία, που θα επιτρέπουν πλήγματα σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις από τα συστήματα που είναι ανεπτυγμένα το τρέχον διάστημα στην Ευρώπη.

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς υπεραμύνθηκε της απόφασης αυτής, εν μέσω ανησυχιών περί νέας κούρσας εξοπλισμών στη χώρα του, όπου οι μνήμες του ψυχρού πολέμου είναι νωπές.

«Αυτό εγγράφεται στην αποτροπή και θα εγγυηθεί την ειρήνη, είναι σωστή και σημαντική απόφαση τη σωστή στιγμή», υποστήριξε ο κ. Σολτς στο περιθώριο της συνόδου του NATO στην Ουάσιγκτον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ