ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε η Σέλεϊ Ντιβάλ, συμπρωταγωνίστρια του Τζακ Νίκολσον στη θρυλική «Λάμψη»

Πέθανε η Σέλεϊ Ντιβάλ, συμπρωταγωνίστρια του Τζακ Νίκολσον στη θρυλική «Λάμψη»
H Σέλεϊ Ντιβάλ, πρωταγωνίστρια στη «Λάμψη» του ΣτάνλεΪ Κιούμπρικ δίπλα στον Τζακ Νίκολσον, στις Κάννες το 1977 AP Photo/Jean-Jacques Levy

Η Σέλεϊ Ντιβάλ, η πρωταγωνίστρια της «Λάμψης» δίπλα στον Τζακ Νίκολσον πέθανε σε ηλικία 75 ετών στο σπίτι της στο Τέξας, μετά από επιπλοκές που είχε από την πολυετή μάχη με τον διαβήτη. Την ανακοίνωση έκανε η οικογένειά της ηθοποιού.

«Ο αγαπητός, γλυκός, υπέροχος σύντροφος και φίλος μου μας άφησε. Πάρα πολλά βάσανα τον τελευταίο καιρό, τώρα είναι ελεύθερη. Πέτα μακριά, όμορφη Σέλεϊ», είπε ο Νταν Γκίλροϊ, σύντροφος της ζωής της από το 1989, στο The Hollywood Reporter.

Η ηθοποιός που έγινε γνωστή από το αριστούργημα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ είχε πει σε συνέντευξή της στους New York Times, είπε ότι άφησε το showbusiness το 2002 επειδή οι άνθρωποι στο Χόλιγουντ την «πλήγωσαν».

«Ήμουν αστέρι. Είχαν πρωταγωνιστικούς ρόλους», είπε στην εφημερίδα. «Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι απλώς γερνάει, αλλά δεν είναι. Είναι βία».

Ο επί 30 χρόνια σύντροφος της είπε επίσης ότι η συνέντευξή της το 2016 με τον Φιλ ΜακΓκρόου ήταν υποστήριξη για να βοηθήσει την καριέρα της, αλλά τελικά ήταν καταδικαστική και δεν φαίνεται «περίεργη».

Στη συνέχεια όμως πρόσθεσε ότι ανησυχεί για εκείνη, ειδικά όταν κοιμάται στο αυτοκίνητό της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ