ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς ρεύμα πάνω από 1,3 εκατομμύρια Τεξανοί μετά την καταιγίδα Μπέριλ

Χωρίς ρεύμα πάνω από 1,3 εκατομμύρια Τεξανοί μετά την καταιγίδα Μπέριλ

Ανυπολόγιστες οι ζημιές στα σπίτα από τον τυφώνα Μπέριλ που σάρωσε και το Τέξας

AP Photo/Maria Lysaker

Περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο Τέξας παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα, τέσσερις ημέρες αφότου η καταιγίδα Μπέριλ έπληξε την πολιτεία, συνοδευόμενη από θυελλώδεις ανέμους και σφοδρές βροχοπτώσεις, προκαλώντας την αγανάκτηση των κατοίκων, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με υψηλές θερμοκρασίες.

Περίπου 1,1 εκατομμύρια των κατοίκων που παραμένουν στο σκοτάδι είναι πελάτες της εταιρείας CenterPoint Energy, του μεγαλύτερου παρόχου της πολιτείας, βάσει των στοιχείων από τον ιστότοπο PowerOutage.us.

Αν και η εταιρεία ηλεκτροδότησης αποκατέστησε το ρεύμα σε 1,16 εκατομμύρια πελάτες μετά την καταιγίδα, βρίσκεται στο επίκεντρο επικρίσεων με επίκεντρο τις προετοιμασίες της ενόψει της Μπέριλ.

Σε επιστολή προς το CentrePoint, το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Σίλβια Γκαρσία αποκάλεσε την αργή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης μια κρίση δημόσιας υγείας.

Η εταιρεία CenterPoint ανακοίνωσε σήμερα (11/7) πως αναμένει ότι το ρεύμα θα αποκατασταθεί σε επιπλέον 400.000 καταναλωτές έως αύριο (12/7) και σε άλλους 350.000 καταναλωτές έως την Κυριακή (14/7).

Συνολικά, 2,26 εκατομμύρια καταναλωτές βρέθηκαν στο σκοτάδι κατά τη διάρκεια της καταιγίδας.

«Τα συνεργεία έχουν καταγράψει εκτεταμένες καταστροφές έπειτα από πτώσεις δέντρων κατά μήκος του δικτύου. Τα δέντρα στην ευρύτερη περιοχή του Χιούστον ήταν ιδιαίτερα ευάλωτα, έπειτα από τρία χρόνια ασυνήθιστων καιρικών συνθηκών, μεταξύ άλλων πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ξηρασία και ισχυρές βροχοπτώσεις την περασμένη Άνοιξη», τονίζει η εταιρεία CenterPoint σε ένα δελτίο τύπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ