ΚΟΣΜΟΣ

Η ανατολική πτέρυγα του Μπάκιγχαμ ανοίγει τις πύλες της στο κοινό

Η ανατολική πτέρυγα του Μπάκιγχαμ ανοίγει τις πύλες της στο κοινό

Η ανατολική πλευρά των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ

AP Photo/Petr David Josek

Την πτέρυγα από την οποία η βρετανική βασιλική οικογένεια χαιρετά το λαό θα έχουν την δυνατότητα να εξερευνήσουν από την Τετάρτη (10/7) οι επισκέπτες και επισκέπτριες του παλατιού του Μπάκιγχαμ. 

Δύσκολα, όμως, θα καταφέρουν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν εισιτήρια το φετινό καλοκαίρι, καθώς παρά το γεγονός ότι κοστίζουν περίπου 88 ευρώ, έχουν γίνει ανάρπαστα από τον Απρίλιο.

Ειδικότερα, περίπου 6.000 άνθρωποι έσπευσαν να προμηθευτούν ένα εισιτήριο για να επισκεφθούν αυτήν την πτέρυγα, η οποία οικοδομήθηκε μεταξύ 1847 και 1849, για να στεγάσει την πολυμελή οικογένεια της βασίλισσας Βικτόριας.

Θα έχουν πρόσβαση στον κεντρικό διάδρομο, που είναι διακοσμημένος με πίνακες του Τόμας Γκένσμπορο και την παρακείμενη αίθουσα που βγάζει στο μπαλκόνι, το οποίο έχει θέα στο διάσημο «Mall», τον χώρο όπου το κοινό συγκεντρώνεται σε σημαντικές περιστάσεις.

Οι επισκέπτες, ωστόσο, δεν θα μπορούν να χαιρετίσουν οι ίδιοι τα πλήθη από αυτό το μπαλκόνι, αφού δεν έχουν τη δυνατότητα να βγουν έξω.

Από το 1851, οι μονάρχες και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας συγκεντρώνονται εκεί για δημόσιες εμφανίσεις.

Η ανατολική πτέρυγα θα είναι ανοικτή έως τα τέλη Αυγούστου, έπειτα από πέντε και πλέον χρόνια εργασιών ανακαίνισης έναντι ενός ποσού ύψους (436 εκατομμύρια ευρώ). Η θερινή περιήγηση στο παλάτι του Μπάκιγχαμ θα είναι δυνατή έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι επισκέπτες, που θα μπορούν να πάνε στην ανατολική πτέρυγα, θα έχουν πρόσβαση σε 19 δωμάτια που χρησιμοποιεί η βασιλική οικογένεια για τις επίσημες δεξιώσεις της. Θα μπορέσουν, επίσης, να δουν το πρώτο επίσημο πορτρέτο του Καρόλου μετά τη στέψη του, με την υπογραφή του Βρετανού καλλιτέχνη Τζόναθαν Γεό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο βασιλιάς Κάρολος φαίνεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο ευρύτερο άνοιγμα των ανακτόρων στους επισκέπτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ