ΚΟΣΜΟΣ

Κατηγορούμενη η Κάρλα Μπρούνι για την υπόθεση της παράνομης χρηματοδότησης του Σαρκοζί

Η Κάρλα Μπρούνι και ο Νικολά Σαρκοζί

AP Photo/Philippe Wojazer , POOL

Αντιμέτωπη με την κατηγορία ότι άσκησε πίεση σε μάρτυρα που κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί ότι η προεκλογική εκστρατεία του χρηματοδοτήθηκε παράνομα από τη Λιβύη είναι η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι

Το πρώην σούπερ μόντελ απαγορεύεται να επικοινωνήσει με οποιονδήποτε από τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία, με εξαίρεση τον σύζυγό της, σύμφωνα με αξιωματούχο που δεν μπορούσε να κατονομαστεί.

Οι προκαταρκτικές κατηγορίες κατά της Μπρούνι-Σαρκοζί, όπως αναφέρει το Skynews αφορούν «παρενόχληση» μαρτύρων και απόπειρα απάτης προς τους δικαστές που ερευνούν τον σύζυγό της ως ύποπτο για λήψη παράνομων κεφαλαίων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του για τις προεδρικές εκλογές του 2007.

Αφού ανακρίθηκε από την αστυνομία τον Μάιο, οι δικηγόροι της δήλωσαν ότι έδωσε «χρήσιμες διευκρινίσεις και εξηγήσεις», αλλά δεν σχολίασαν περαιτέρω.

Ο μάρτυρας που εμπλέκεται, ο ΖΣιάντ Τακιντινέ Ziad Takieddine, βρίσκεται στο επίκεντρο των κατηγοριών ότι ο Σαρκοζί έλαβε εκατομμύρια σε παράνομες πληρωμές από το καθεστώς του τότε προέδρου της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι.

Ο Νικολά Σαρκοζί, πρόεδρος της Γαλλίας από το 2007 έως το 2012, έχει ήδη καταδικαστεί για δύο άλλες υποθέσεις.

Ο ίδιος αρνείται σθεναρά ότι έχει διαπράξει αδίκημα σε όλες τις υποθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης