ΚΟΣΜΟΣ

Διεργασίες για οικονομικό διακονισμό διεξάγουν Μόσχα και Νέο Δελχί παρά τις δυτικές κυρώσεις

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντα Μόντι με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στo Κρεμλίνο 

ergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Η Ρωσία και η Ινδία διεξάγουν μια εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τις πληρωμές, καθώς οι δυτικές οικονομικές κυρώσεις κατά της Μόσχας και η μη μετατρεψιμότητα της ρουπίας παρεμποδίζουν τους διμερείς διακανονισμούς, δήλωσε σήμερα, Τρίτη (9/7) ο διευθύνων σύμβουλος της VTB Bank Αντρέι Κόστιν.

Μιλώντας στο περιθώριο της συνάντησης μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στη Μόσχα, ο Κόστιν δήλωσε ότι οι δύο χώρες εργάζονται για τη μείωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εταιρείες και ιδιώτες.

Ο Πούτιν φιλοξένησε τον Μόντι στο Κρεμλίνο για συνομιλίες που αναμένεται να περιλαμβάνουν τα ζητήματα των ρωσικών ενεργειακών προμηθειών στην Ινδία και την ενίσχυση των οικονομικών και στρατηγικών δεσμών των δύο χωρών.

«Οι σχέσεις μας έχουν τον χαρακτήρια μιας ιδιαίτερα προνομιούχου στρατηγικής συνεργασίας. Σας ευχαριστώ για την προσοχή που δίνετε στα πιο έντονα προβλήματα, μεταξύ των οποίων και την προσπάθεια να βρείτε τρόπους για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, και κυρίως με ειρηνικά μέσα, φυσικά», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντα Μόντι αγκαλιάζει το ρώτο Πόεσδρο Βλανμιρ Πούτιν στην προεδρική κατοικία στο Novo-Ogaryovo, έξω από τη Μόσχα.

Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ουκρανία - Αντιδράσεις Ζελένσκι

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε σήμερα στον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι ότι οι χώρες τους απολαμβάνουν μια ειδική στρατηγική συνεργασία και τον ευχαρίστησε για τις προσπάθειές του να βρει μια ειρηνική λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επέκρινε την Τρίτη τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι επειδή αγκάλιασε τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα την ημέρα που οι δυνάμεις του Κρεμλίνου βομβάρδισαν ένα παιδικό νοσοκομείο στο Κίεβο.

«Είναι τεράστια απογοήτευση και καταστροφικό πλήγμα για τις προσπάθειες ειρήνης να βλέπουμε τον ηγέτη της μεγαλύτερης δημοκρατίας του κόσμου να αγκαλιάζει τον πιο αιματηρό εγκληματία του κόσμου στη Μόσχα μια τέτοια μέρα”, έγραψε ο απογοητευμένος ο Ζελένσκι αναφερόμενος στις επιθέσεις.

Ο Μόντι έφτασε στη Μόσχα τη Δευτέρα για διήμερη επίσημη επίσκεψη, σηματοδοτώντας το πρώτο του ταξίδι στη Ρωσία από τότε που ξεκίνησε την πλήρους κλίμακας εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Σε ένα βίντεο κλιπ που έγινε viral το βράδυ της Δευτέρας (8/7), ο Μόντι βγήκε από το αυτοκίνητο και έδωσε στον Ρώσο πρόεδρο μια θερμή αγκαλιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης