ΚΟΣΜΟΣ

Τυφώνας Μπέριλ: Οκτώ νεκροί σε Τέξας και Λουιζιάνα - Εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Ξεριζωμένο δέντρο από το πέρασμα του τυφώνα Μπέριλ στο Τέξας

AP Photo/Eric Gay

Φονικό ήταν το πέρασμα του τυφώνα Μπέριλ από το Τέξας και τη Λουιζιάνα.  

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο νοτιοανατολικό Τέξας και τη Λουιζιάνα, ενώ διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε σχεδόν τρία εκατομμύρια νοικοκυριά με τους αξιωματούχους να υπογραμμίζουν ότι θα χρειαστούν μέρες για να αποκατασταθούν οι βλάβες στο δίκτυο.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις κομητείες Χάρις και Μοντγκόμερι του Τέξας, ενώ ένας ακόμη θάνατος επιβεβαιώθηκε στη γειτονική Λουιζιάνα.

Ο Μπέριλ έπληξε τις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες ως τυφώνας κατηγορίας 1 και στη συνέχεια εξασθένησε.

Οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν για καταστροφικούς ανέμους, βροχή έως και 38 εκατοστά και «απειλητικά», όπως αναφέρει το BBC, για τη ζωή κύματα καταιγίδας.

Περισσότερες από 1.100 πτήσεις ακυρώθηκαν στο κεντρικό αεροδρόμιο του Χιούστον τη Δευτέρα, σύμφωνα με το flightaware.com.

Η καταιγίδα προκάλεσε τουλάχιστον 10 θανάτους στην Καραϊβική.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις κομητείες Χάρις και Μοντγκόμερι του Τέξας, ενώ ένας ακόμη θάνατος επιβεβαιώθηκε στη γειτονική Λουιζιάνα.

Ένας 53χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του όταν οι άνεμοι έριξαν καλώδια ρεύματος και έριξαν ένα δέντρο στο σπίτι του στην κομητεία Χάρις, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η στέγη του.

Στην ίδια κομητεία, η οποία περιλαμβάνει τμήματα του Χιούστον, η 73χρονη γιαγιά Μαρία Λορέντο αναφέρθηκε νεκρή αφού ένα δέντρο έπεσε στη στέγη του σπιτιού της, σύμφωνα με το θυγατρικό δίκτυο του CBS KHOU.

Η οικογένεια της Λορέντο δήλωσε στον ειδησεογραφικό σταθμό ότι βρισκόταν στο σπίτι με τον γιο της, τη σύζυγό του και τα δύο εγγόνια της, ηλικίας δύο και επτά ετών, όταν έπεσε το δέντρο. Κανένα άλλο μέλος της οικογένειας δεν τραυματίστηκε.

Επίσης, στην κομητεία Χάρις, ένας υπάλληλος του αστυνομικού τμήματος του Χιούστον, ο Ράσελ Ρίτσαρντσον, 54 ετών, πνίγηκε αφού προσπάθησε να περάσει μέσα από τα υψηλά νερά στο δρόμο για τη δουλειά του, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ένα άλλο άτομο έχασε τη ζωή του σε πυρκαγιά σε σπίτι που πιστεύεται ότι προκλήθηκε από κεραυνό, δήλωσε ο δήμαρχος του Χιούστον.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν επίσης στην κομητεία Μοντγκόμερι. Οι αρχές λένε ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω του ενώ οδηγούσε ένα τρακτέρ και δύο άστεγοι πέθαναν όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στη σκηνή τους, αναφέρει το KHOU.

Το Χιούστον είναι μια παράκτια πόλη με χαμηλό υψόμετρο, γεγονός που την καθιστά επιρρεπή στις πλημμύρες.

Οι συνεχείς ταχύτητες ανέμου στην περιοχή του Χιούστον έφτασαν τα 120 χλμ/ώρα με ριπές ανέμου που έφτασαν τα 87 χλμ/ώρα καθώς η καταιγίδα χτύπησε.

Στη Λουιζιάνα, όπου πάνω από 30.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω της καταιγίδας, ένα άτομο σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο σπίτι της στην πόλη Μπέντον, σύμφωνα με τον τοπικό σερίφη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης